Stagiair Stenuit wint merkwaardige editie Schaal Sels
foto: Sirotti (archief)
zondag 30 augustus 2015 om 17:30

Stagiair Stenuit wint merkwaardige editie Schaal Sels

Robin Stenuit heeft de Schaal Sels op zijn palmares bijgeschreven. De 25-jarige Belgische renner reed hier als stagiair voor Wanty-Groupe Gobert. Normaliter komt hij uit voor Veranclassic-Ekoi. Hij versloeg Oliver Naesen (Topsport Vlaanderen-Baloise) in een sprint met twee na een opvallende editie van de Belgische rittenkoers. Tim Merlier eindigde als derde.

Twee Nederlanders gingen vroeg op pad. Maurits Lammertink van Roompot Oranje Peloton en Sjoerd Kouwenhoven van Metec-TKH sloegen de handen ineen over de Noord-Antwerpse kasseien, gravelweggetjes en grasstroken. Eerst hield het peloton het Hollandse duo nog binnen handbereik, maar na 50 kilometer lieten ze de teugels vieren.

Onderweg moest de jury de koers neutraliseren, omdat de volgwagens en -motoren vast waren gekomen in de modder tussen een maïsveld. Hierdoor moesten de renners wachten, maar even later mochten ze weer rijden – zij het geneutraliseerd. De jury besloot om de tweede passage van datzelfde maïsveld te schrappen. Het wagenpark trok via de snelweg terug richting het peloton, waarna de koers weer verder kon gaan.

Zestien renners maakten zich na de herstart los. Roompot Oranje Peloton had de slag gemist en ging in de achtervolging, maar kwam niet dichter. Topsport Vlaanderen-Baloise zat goed vertegenwoordigd in de kopgroep, en dus zetten hun ploegmaats in het pak de rem erop; het peloton kwam niet meer terug. Jelle Wallays toonde zich aanvalslustig op kop door meerdere keren aan te vallen. Hij pakte een minuut op de jagende vijftien, maar werd bij het opdraaien van het plaatselijke parcours ingerekend.

Er waren nog veel kleine groepjes dicht bij elkaar. Oliver Naesen en Robin Stenuit maakten hier gebruik van en grepen een minuut. In de slotkilometer werd het nog spannend door de terugkerende achtervolgers, maar Stenuit wist Naesen te kloppen in een sprint-à-deux.

flag-be Schaal Sels 2015 (1.1)
Uitslag: Merksem – Merksem (208,8 km)
1. flag-be Robin Stenuit (Wanty-Groupe Gobert) in 4u46m39s
2. flag-be Oliver Naesen (Topsport Vlaanderen-Baloise) z.t.
3. flag-be Tim Merlier (Vastgoedservice-Golden Palace) op 4s
4. flag-nl Tim Ariesen (Jo Piels) z.t.
5. flag-be Kevyn Ista (Wallonie-Bruxelles) z.t.
6. flag-de Ralf Matzka (Bora-Argon 18) z.t.
7. flag-be Jelle Wallays (Topsport Vlaanderen-Baloise) z.t.
8. flag-be Gorik Gardeyn (Veranclassic-Ekoi) op 13s
9. flag-be Edward Theuns (Topsport Vlaanderen-Baloise) op 16s
10. flag-be Joeri Stallaert (Cibel) z.t.
Volledige uitslag

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
30 augustus 2015 18:19
Was dit gewoon op normale racefietsen? Merkwaardig toch.. stel je voor, deze koers op World Tour Niveau. Zou toch schitterende beelden opleveren.
30 augustus 2015 18:31
Zag net de samenvatting... Moet zeggen in één ding zijn ze geslaagd. Ik heb nu een beeld bij deze een-uit-honderd 1.1 wedstrijd.
30 augustus 2015 18:56
Moet een goede stagebeoordeling worden ,knap gedaan.
30 augustus 2015 20:07
Naesen weer tweede, ook een goeie renner hoor. Ik snapte vorig jaar zijn stage bij Lotto niet goed maar nu is duidelijk waarom!
31 augustus 2015 01:16
Renners spraken schande van neutraliseren, niet over parcours

Om te reageren moet je ingelogd zijn.