Stamsnijder en Timmer twee jaar langer bij Giant-Alpecin
foto: Sirotti
dinsdag 9 augustus 2016 om 13:29

Stamsnijder en Timmer twee jaar langer bij Giant-Alpecin

Tom Stamsnijder en Albert Timmer hebben hun aflopende verbintenis met Giant-Alpecin voor twee jaar verlengd. De beide 31-jarige renners uit Overrijssel maken al jarenlang deel uit van de kern bij de Duitse ploeg. “Op hen kunnen we vertrouwen”, stelt Rudi Kemna in het persbericht.

Passen goed binnen cultuur en structuur
“We zijn erg blij met het verlengen van de contracten van Albert en Tom”, gaat de ploegleider verder. “Ze behoren tot de kern van onze ploeg en passen erg goed binnen onze cultuur en structuur. Ze zijn ondersteunende renners waarop we kunnen vertrouwen, die sterk genoeg zijn voor een uitgebreid koersprogramma en erg waardevol zijn in ons proces met teamwork. We kijken uit naar hun bijdrage de komende twee seizoenen.”

Timmer al tien jaar bij de ploeg

foto: Marcel Koch

foto: Marcel Koch

Beiden dragen komend jaar dus het nieuwe tenue van Sunweb-Giant. “Na dit seizoen rijd ik al een decennium voor deze ploeg, waardoor het een natuurlijk beslissing is dat ik mijn contract verleng”, aldus Timmer. “Ik ben blij met de rol die ik heb en met de kans dat ik mijn carrière kan verlengen bij het team.” Ook Stamsnijder is blij: “Dit is een goede beslissing voor mij. Ik geniet van mijn rol om de kopmannen te ondersteunen, het begeleiden van de jonge talenten en de waardering die ik daarvoor krijg is erg fijn.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
9 augustus 2016 13:39
Mooi nieuws!
9 augustus 2016 13:48
Prima! Dit soort renners zijn ook belangrijk binnen een ploeg. Zeker met het vertrek van zoveel 'cultuurdragers' lijkt het me waardevol deze jongens wel te behouden.
9 augustus 2016 14:49
Timmer kan ik nog wel begrijpen, maar Stamsnijder is iemand die uitblinkt in het niets kunnen.
9 augustus 2016 14:59
"maar Stamsnijder is iemand die uitblinkt in het niets kunnen".
Ooit al eens naar de eerste uren van een wedstrijd gekeken? Ik denk nu Cheng Ji weggaat, Stamsnijder de titel 'breakaway killer' erft.
9 augustus 2016 15:06
Duitsers weg, nederlanders verlengen en worden gecontracteerd. Volgend jaar maar weer onder de Nederlandse vlag?
9 augustus 2016 15:33
Had ik niet verwacht nu ploeg niet echt sprinttrein meer heeft. Wel heel mooi voor deze mannen
9 augustus 2016 16:41
@Romy2007:

Met Matthews, Arndt, Waytens en Walscheid blijft er nog genoeg beulswerk nodig voor mogelijke sprints.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.