Stan Dewulf derde in Ruta del Sol: “Jammer dat ik de zege misloop”

vrijdag 18 februari 2022 om 19:48
Stan Dewulf derde in Ruta del Sol: “Jammer dat ik de zege misloop”

foto: Cor Vos (archief)

Stan Dewulf is uitstekend aan zijn seizoen begonnen. De 24-jarige coureur van AG2R Citroën is in de derde etappe van de Ruta del Sol, zijn eerste koers van het jaar, namelijk als derde geëindigd. “Ik heb hier toch wel gemengde gevoelens over”, zegt Dewulf na afloop.

Na een vermakelijke etappe, die ontplofte op de laatste klim van de dag, bleef een selecte favorietengroep over. Dewulf was daarbij en hoopte op de ritwinst. Het was echter Magnus Sheffield die in de slotfase ontsnapte en solo won. “Ik ben blij met mijn vorm, maar het is ook jammer dat ik de zege misloop hier”, aldus Dewulf op de ploegsite.

“Je weet nooit hoe je je voelt na een hoogtestage”, doelt hij op zijn 18-daagse trainingskamp in de Sierra Nevada. “Maar ik ben nu gerustgesteld. Dit geeft mij vertrouwen voor de eerste klassiekers die eraan komen. Daar hebben we naartoe gewerkt met de ploeg.”

In het algemeen klassement van de Ruta del Sol speelt Dewulf zelf geen rol. “Ben O’Connor is goed geplaatst in het klassement (O’Connor staat veertiende, red.) en we zullen voor hem werken in de laatste twee etappes, zodat hij het best mogelijk resultaat kan behalen”, legt Dewulf uit.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.