Stan Dewulf in vroege vlucht Ronde van Vlaanderen: “Kregen nooit veel ruimte”

Stan Dewulf in vroege vlucht Ronde van Vlaanderen: “Kregen nooit veel ruimte”

© Cor Vos

dinsdag 5 april 2022 om 08:00

Stan Dewulf was een van de drie Belgen in de vroege vlucht in de Ronde van Vlaanderen. Samen met Taco van der Hoorn wellicht ook de bekendste naam van het negental. Maar het leverde finaal weinig op. “Het was niet de perfecte dag”, reageerde de jonge West-Vlaming van AG2R-Citroën.

Stan Dewulf was de ideale man voor AG2R-Citroën om mee te schuiven in de vroege vlucht. Terwijl kopmannen Greg Van Avermaet en Oliver Naesen zich rustig konden houden in het peloton, werd Dewulf toch beschouwd als een van de sterkere jongens in de kopgroep.

“Dat was ook de bedoeling van mijn actie”, aldus Dewulf achteraf. “Zeker omdat ik in het verleden al bewezen heb dat ik daar niet slecht in ben: me rustig houden in de ontsnapping om dan in de finale toch nog goed te zijn. Helaas draaide het vandaag anders uit. Enerzijds omdat ik geen superbenen had, anderzijds omdat we weinig ruimte kregen.”

Dewulf verwijst naar de Ronde van vorig jaar, waar de vroege vlucht meer dan twaalf minuten kreeg. “Zo kon Stefan Bissiger lang vooruit blijven. Dat was een beetje wat ik in deze editie in gedachten had. Maar we kregen amper een bonus van vijf minuten. Het peloton wilde duidelijk geen risico nemen.”

Op de tweede keer Oude Kwaremont werd de kopgroep quasi letterlijk ter plekke gelaten door Tadej Pogacar, gevolgd door de rest van de favorieten. Ook de groep tussenin, met onder meer Gianni Vermeersch en Van Hooydonck, werd bij de lurven gevat. “Best jammer”, besloot Dewulf. “Het plan was oké, maar het was vandaag gewoon niet de perfecte dag.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.