Stan Dewulf ziet ploegmaat Dorian Godon winnen in Veneto: “Was een lastig seizoen voor de ploeg”
Foto: Cor Vos
woensdag 11 oktober 2023 om 17:52

Stan Dewulf ziet ploegmaat Dorian Godon winnen in Veneto: “Was een lastig seizoen voor de ploeg”

Video Stan Dewulf blonk woensdag uit in de Giro del Veneto. De renner van AG2R-Citroën schoof mee in de vlucht van de dag, maar zag finaal ploegmaat Dorian Godon winnen. “Een ideale dag”, vat hij samen voor de camera van WielerFlits.

“Het is al een moeilijk seizoen geweest voor de ploeg”, aldus Dewulf, die AG2R-Citroën dit jaar amper negen keer zag winnen. “Het is leuk om de laatste koersweek met een positieve noot te eindigen. Het was daarvoor dat we naar hier zijn gekomen. We hadden op papier een goede ploeg, en het is leuk als het dan ook lukt. Zeker voor de UCI-punten.”

Zelf was zijn aandeel niet klein, vanwege zijn knappe vluchtpoging. “We waren met de ploeg te veel achterin aan het koersen. Toen ik zag dat er renners van Uno-X en Lotto Dstny meeschoven, dacht ik: dat zijn interessante ploegen. Door mee in de kopgroep te zitten, kon ik het mijn ploegmaten makkelijk maken. Ik wist dat ik lang zou kunnen overleven en de rest van de ploeg zo in een zetel kon zetten.”

“Aan het einde bleven we nog met drie over, en we waren elkaar allemaal waard. Het draaide goed rond. Het enige wat we moesten hopen, was een beetje desorganisatie in het peloton. Het is jammer genoeg nooit echt stilgevallen. Er is best hard gereden om het gat toe te rijden, want wij zijn altijd alles blijven geven. We misten alleen een beetje geluk met de koerssituatie.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.