Stan Godrie zoekt ploeg: “Toekomst nog onzeker”
foto: PhotoPress.be
vrijdag 26 oktober 2018 om 09:00

Stan Godrie zoekt ploeg: “Toekomst nog onzeker”

Stan Godrie is zoekende. De Nederlandse crosser van Crelan-Charles heeft de topvorm niet te pakken, met een negatieve uitschieter in Bern waar hij de wereldbeker afsloot als 41e. Daarnaast heeft hij nog geen ploeg voor 2019. “Ik heb nog geen gesprekken gevoerd, dus dat is nog onzeker”, zegt hij tegen WielerFlits.

In de Nacht van Woerden kon Godrie zijn matige optreden in Bern niet wegpoetsen met een ereplaats. De inmiddels 25-jarige Bredanaar passeerde als twaalfde de finish, op meer dan drie minuten van winnaar Lars van der Haar. “Ik was niet fris genoeg. Afgelopen weekend ging het ook niet goed”, stelt hij hard vast. “Als de conditie iets minder is, dan herstel je ook minder snel. Ik had niet de optimale benen aan de start en het was afzien van begin tot het einde.”

Godrie behoort tot nu toe elke wereldbeker tot de nationale selectie van de KNWU. Onder toeziend oog van bondscoach Gerben de Knegt wilde hij zich in Woerden goed voorbereiden op het EK. Naast dat zijn vorm beter moet, heeft Godrie ook een verzoek aan de weergoden. “Ik hoop dat de parcoursen iets minder snel worden. Dat ligt mij beter, omdat ik met deze snelheden niet mee kan. Het is hopen dat het weer gaat veranderen en verder moet ik goed uitrusten”, zegt de Brabander, die geen speciale trainingen zal doen om de juiste vorm te zoeken. “Rusten doe je naast de training: goed slapen en vooral rusten in bed.”

Toekomst onzeker
De naam van Godrie werd niet genoemd bij de fusie tussen zijn huidige werkgever Veranda’s Willems-Crelan (Crelan-Charles is de veldrittak van die ploeg, red.) en Roompot-Nederlandse Loterij. De kans is dus groot dat Godrie na twee jaar alweer prof af is. “Ik weet nog niet waar ik na 1 januari zal rijden. Mijn toekomt is nog onzeker. Ik hoop dat ik daar binnenkort duidelijkheid over heb. Dit seizoen blijf ik mij focussen op het veld, tot eind februari.”

Even leek Godrie een opleving te kennen in de Verenigde Staten, waar hij in de Jingle Cross van C2-niveau tweede werd achter Diether Sweeck. Daarna haalde hij geen top-10 meer. Sterker nog, tot de Nacht van Woerden was een achttiende plaats in Ronse zijn beste klassering. Dieptepunt was Bern, toen hij zoals gezegd 41e eindigde tussen de elites. “Ik hoop dat ik nog iets kan laten zien dat ik een betere veldrijder ben dan zoals ik nu rondrijd”, blikt Godrie vooruit.

Geen stappen gemaakt op de weg
Een goede periode zal nodig zijn om potentiële nieuwe ploegen wakker te schudden. De laatste twee jaar bij de ploeg van manager Nick Nuyens en kopman Wout van Aert waren voor Godrie niet zoals gewenst. “Ik heb de afgelopen twee wegseizoenen geen stappen kunnen maken, dus het veldrijden is nog steeds mijn hoofddoel”, zegt hij. Een combinatieploeg waar veldrijden voorop staat, met een degelijk wegprogramma in de zomer ziet hij zitten. “Dat zou wel mijn voorkeur zijn. Ik heb nog geen gesprekken gevoerd, dus het is nog onzeker.”

Godrie erkent dat het gedoe in het najaar rond Veranda’s Willems-Crelan hem onrust heeft gebracht, maar daar wil hij niet te lang bij stilstaan. “Dat kwam er ook nog bij, er was stress voor de toekomst. Ik denk dat het een klein beetje invloed heeft gehad op mij, maar het enige dat ik kan doen is focussen en zorgen dat ik elke dag honderd procent geef. Ik hoop dat het dan verbetert.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
25 oktober 2018 17:12
Het zal me verbazen mogen we deze jongen na het eind van dit veldritseizoen nog ergens zullen zien fietsen. Ik hoop het ten harte voor hem, maar de stap die hij vorig jaar niet zette zal hij nu toch snel moeten maken. Doet hij dit niet, is hij denk ik te lang gestagneerd om nog veel vertrouwen te krijgen.
25 oktober 2018 17:59
Is hij ook niet NK beloften op de weg geworden? Dat samen met zijn derde plaatst op het WK veldrijden bij de beloften achter Sweeck en van Thourenhout op de weg duidt toch op talent. Zonde dat er bij de profs weinig van terecht is gekomen.

Eigenlijk zou Corendon de ideale ploeg voor hem zijn met een serieus wegprogramma.
25 oktober 2018 22:34
Vroeg volwassen en niet meer doorgegroeid, of slechte begeleiding?

Ik weet niet hoe goed hij technisch is, maar snelle parkoersen zijn de laatste jaren wel de hoofdmoot van het veldrijden. Als hij dat niet onder de knie krijgt heeft het profbestaan weinig zin.
26 oktober 2018 11:48
Lijkt het helemaal kwijt te zijn. Zonde, liet bij de beloften hoopvolle dingen zien.
Heeft nog het geluk dat in Nederland de spoeling dun is qua elite renners en hij wereldbekers mag rijden.

Zou ook niet weten waar hij als prof terecht zou kunnen, als iemand als Vincent Baestaens ook al geen contract krijgt bij een ploeg. In Nederland is er alleen ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies, maar dat is wel twee stappen terug.
26 oktober 2018 13:13
Jammer, misschien maar de overstap maken naar BEAT. Zou wel leuk zijn als die ook in het veld te zien zijn :)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.