Stan Van Tricht vierde in het Hageland: “Maar we waren hier om te winnen”
Foto: Cor Vos
Niels Bastiaens
zondag 12 juni 2022 om 08:00

Stan Van Tricht vierde in het Hageland: “Maar we waren hier om te winnen”

Interview Neem kermiskoers Gullegem Koerse buiten beschouwing, en Stan Van Tricht (22) heeft zaterdag zijn beste uitslag ooit bij de profs gereden. De winnaarsmentaliteit van the Wolfpack zit er bij de Vlaams-Brabander al goed ingebakken, bleek na Dwars door het Hageland.

Dat ik hier vierde word? Dat zou kunnen, maar we waren hier met de ploeg om te winnen”, verklaarde Van Tricht na afloop aan onze microfoon. “Het is jammer dat Florian Sénéchal pech heeft op het einde, want zelfs met een lekke band wordt hij hier derde. Als je ziet hoe hij en Yves Lampaert nog rijden in de laatste kilometers, weet je dat ze zonder pech altijd vooraan zaten.”

Niet het enige pechmoment voor de mannen van Lefevere. “Iedereen wist dat het zaak was om vooraan te rijden en niet achter de feiten aan te koersen. Maar door veel lekke banden kwamen we toch in die positie. Het was een ideale situatie toen Sénéchal mee ging met de twee jongens van Lotto Soudal, maar later reed hij plat. Op dat moment zat ik even alleen in de koers. Dan moet je op de tweede lijn gaan koersen, want alleen kan je toch niet alles counteren.”

Van Tricht na het Hageland – foto: Cor Vos

“Misschien hebben we daarna te hard gekeken naar de mannen van Lotto Soudal, in de hoop dat zij het gat nog zouden dichtrijden voor Arnaud De Lie. Maar dat was niet het geval. Daar missen we misschien de winst”, aldus Van Tricht.

Bijleren
Toch hoeven we ons niet blind te staren op de uitslag. 1.Pro-wedstrijden zoals Dwars door het Hageland kunnen voor een Van Tricht ook nuttig zijn om bij te leren. “Sowieso. We rijden hier met een paar sterke mannen. Het is dan aan mij om net die aansluiting te maken om finales te rijden. Maar al doende leert men, zeker? Ik heb alleszins getoond dat ik mee voorin kan koersen en in vorm ben.”

“In het voorjaar is dat niet altijd gelukt. Meer nog, mijn debuut in de grote klassiekers is er niet eens gekomen door een coronabesmetting. Dat was een beetje een ongelukkige timing. Gelukkig heb ik me wel een aantal keer kunnen meten in de sprinttreinen. Daar heb ik al wat ervaring kunnen opdoen, die ik meeneem naar bijvoorbeeld de Baloise Belgium Tour volgende week.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.