Stannard blijft drie jaar langer bij Sky
foto: Sirotti (archief)
woensdag 23 augustus 2017 om 12:05

Stannard blijft drie jaar langer bij Sky

Sky heeft bekendgemaakt dat Ian Stannard zijn aflopende verbintenis bij de ploeg met drie jaar heeft verlengd. De 30-jarige Brit ligt zo tot en met 2020 vast bij de sterrenploeg van Sir David Brailsford. “Binnenkort zit ik samen met de ploeg om een plan voor volgend jaar te maken. Ik wil Parijs-Roubaix heel graag winnen en we gaan proberen daarvoor alles op alles te zetten”, vertelt Stannard.

De Brit ziet dat Sky voor hem de randvoorwaarden creëert. “We krijgen de beste steun en de ploegleiding let erg goed op ons. Ze luisteren naar de renners en betrekken ons in beslissingen. En dat is erg belangrijk in de klassiekers, daar waar mijn doelen liggen. Dit seizoen loopt niet zoals ik wil. De klassiekers liepen uit op een teleurstelling. Ik hoopte het daar veel beter te doen, maar toen werd ik ziek en miste ik ook nog de Tour de France. Dat was niet ideaal, maar de vrije periode was wel leuk. Ik ben heel blij dat ik hier in de Vuelta a España ben, waar ik mijn rol wil vervullen. Froomey is hier als topfavorieten, dus er ligt veel verantwoordelijkheid bij ons.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
23 augustus 2017 12:16
Sky heeft blijkbaar een democratisch model. Wat een mooie ploeg is het toch.
23 augustus 2017 12:36
Tja, voor Stannard is dit gwn goed. Kan in de klassiekers min of meer zijn eigen gang gaan en heeft er vrede mee om in andere koersen te knechten. Dit type renners die tevreden zijn met de kansen die ze krijgen en het niet erg vinden om te knechten, functioneren gwn goed bij Sky en voor hen is het uitstekende werkgever.
23 augustus 2017 12:53
Noemen nu zelfs de ploeggenoten van Froome hem Froomey? Benieuwd of ze de eerstvolgende keer ook allemaal met een wheely de Mont Ventoux opfietsen als Sagan zo leidend blijkt te zijn.
23 augustus 2017 13:00
Slecht voorjaar gehad en niet geselecteerd voor de Tour. Maar hij blijft een Brit en samen met Rowe toch een mooi tandem voor Sky voor het voorjaar. Moscon zou het natuurlijk ook moeten kunnen maar lijkt wat meer interesse te hebben in andere koersen.
23 augustus 2017 13:12
Hij zou gek zijn als hij daar vertrekt.
Kan geen ploeg bedenken waar hij beter past.
23 augustus 2017 14:55
Ik hoop dat Sagan PR wint en zeker geen Stannard.
23 augustus 2017 20:05
Vuelta in de benen dus komend voorjaar vlammen!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.