GP Monseré afgelast wegens hevige rukwinden: “Dit is onverantwoord”

zondag 10 maart 2019 om 13:10
GP Monseré afgelast wegens hevige rukwinden: “Dit is onverantwoord”

foto: Cor Vos

De GP Monseré (1.1) gaat definitief niet door. Door de hevige rukwinden is de organisatie genoodzaakt om de koers af te lasten. Eerder werd de wedstrijd al enkele uren uitgesteld, in de hoop nog enkele lokale rondes te kunnen afwerken in Roeselare.

Jeroen Lerouge van Bingoal Cycling Cup hoopt op begrip. “Nu nog koersen is onverantwoord”, zo laat hij weten aan WielerFlits. Koersdirecteur Gorik Gardeyn vult aan. “We hebben de lokale ronde verkend, maar we kunnen de veiligheid van de renners niet garanderen. Vooral niet als er obstakels op het parcours terecht komen.”

Organisator Rino Vandromme bevestigt de woorden van Gardeyn. “Het is met pijn in het hart, maar we konden niet anders. Ik hoor van de politie al dat vlaggen en masten wegwaaien. Een groep renners heeft verkend en die lagen in de gracht. Het risico is te groot.”

Vandromme is naar eigen zeggen ontgoocheld. “Je staat echter machteloos. Ik moet dit eerst even laten bezinken. Je weet dat het erin zit, zeker in het voorjaar. Het mag helaas niet zo zijn.” De Belg verwacht geen problemen met sponsoren. “Morgen nemen we contact op en bekijken we de zaak.”

Meerdere koersen gaan niet door 
De GP Monseré is overigens niet de enige wedstrijd die vandaag werd afgelast vanwege de hevige wind. In België werd ook de Omloop van de Westhoek geannuleerd. Hetzelfde geldt voor de Dorpenomloop Rucphen én de Grand Prix de la Ville de Lillers.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.