Statement BMC in zaak Van Avermaet: “We halen hem niet uit competitie”
donderdag 16 april 2015 om 17:42

Statement BMC in zaak Van Avermaet: “We halen hem niet uit competitie”

In een officieel statement op de website van BMC Racing Team staat dat de ploeg Greg van Avermaet niet uit competitie zal halen. Het team reageert hiermee op alle berichtgeving rondom een hoorzitting die vanmiddag is gehouden. Van Avermaet hoorde daarin twee jaar schorsing en een fikse geldboete tegen zich eisen.

De WorldTour-formatie, die overigens geen lid is van de MPCC, zegt verder af te wachten wat er op 7 mei door de Belgische wielerfederatie wordt besloten. Zijn ploeg blijft dus in ieder geval tot die datum volledig achter zijn renner staan en stelt Van Avermaet gewoon op tijdens de komende wedstrijden. Hierdoor kan de Belgische klassieker-specialist aanstaande zondag ook van start gaan in de Amstel Gold Race.

Zie ook:
Van Avermaet aangeslagen na hoorzitting: “Ik sta recht in mijn schoenen”
Van Avermaet riskeert twee jaar schorsing

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
16 april 2015 18:16
Het blijft lastig om iemand op basis van beschuldigingen al uit koers te nemen. Voor de goede naam van de wielersport zou het misschien wel goed zijn, maar juridisch ga je dan naar een situatie van vogelvrij zijn als renner. Reeds veroordeeld worden voordat je schuldig bent bevonden is ook niet wenselijk. Feitelijk kun je alleen maar proberen om dergelijke zaken sneller, maar wel zorgvuldig, af te handelen dan weet iedereen snel waar hij aan toe is.
16 april 2015 19:03
helemaal eens met alsjewint.

Anders beschuldig ik morgen al onze concurenten van wat dan ook; dat ruimt lekker op.
16 april 2015 19:06
Goede zaak die hopelijk algehele opvolging kent in het peloton.
16 april 2015 19:20
@profronde

voor een ploeg als ltj is dat misschien wel de manier om dit jaar eens een succesje te boeken...
16 april 2015 20:12
Kan hij zo zijn kristallen fiets teruggeven of verkopen voor de boete. Verliest wel wat van zen charme maar mits een topoberwinning zo vergeten.
16 april 2015 21:31
BMC is niet voor niets geen lid van de MPCC. Veel te lastig, ethische regels....
Dat hun renners de medische begeleiding van de ploeg "te strak" vinden en daarom bij kwakzalvers te biecht gaan om - voor eigen risico - hun prestaties aan te scherpen komt de ploeg ook niet slecht uit. Wel de lusten, nooit de lasten...
16 april 2015 21:43
@alsjewint/ProfrondeZevenbergen
Het is niet 'maar' een beschuldiging, het is ook een wielerbond die op basis van een dossier een straf tegen je eist. Dan is het uit koers houden van een renner toch wel zo netjes. Het is compleet iets anders dan een gerucht of een bericht in een krant. De opmerking van ProfrondeZevenbergen slaat dan ook nergens op.
16 april 2015 21:46
Iets met een boter en een hoofd.
17 april 2015 00:02
@krypton
Ik ben ervan overtuigd dat een wielerploeg + hoofdsponsor o.b.v. de feiten en omstandigheden de situatie inschatten en nauwkeurig de risico's afwegen. Dat ze hem opstellen zegt mij dan ook wel iets.
17 april 2015 00:45
Ideefiks +1
krypton +1
17 april 2015 10:09
@Ideefiks. Ik raak er steeds meer van overtuigd dat de MPCC niets heeft met ethische regels. De regel 'onschuldig tot schuld aangetoond' zijn ze wars van.
Het is nu de één tegen de ander. Pas als een onafhankelijke rechtsinstantie uitspraak heeft gedaan kunnen we conclusies gaan trekken.
28 april 2015 15:40
Zelfde als bij Meeusen... geen bewijzen dat hij ook maar iets fout deed. Als men gaat schorsen op basis van vermoedens dan zijn we pas echt goed bezig ! Pak de echte overtreders (EPO zondaars) ipv deze belachelijke zaken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.