Statement Sniper Cycling: “Inderdaad gesprekken, maar toekomst verzekerd”
foto: Sirotti
dinsdag 28 augustus 2018 om 11:47

Statement Sniper Cycling: “Inderdaad gesprekken, maar toekomst verzekerd”

Het management van de ploeg Vérandas Willems-Crelan is met een officiële verklaring gekomen omtrent de toekomst van de ploeg. Sniper Cycling voert inderdaad gesprekken met Roompot-Nederlandse Loterij over een samenwerking, wat eerder bevestigd werd door teammanager Michael Zijlaard. De ploeg wil wel extra de aandacht vestigen op het feit dat Sniper Cycling volgend seizoen sowieso actief is op ProContinentaal-niveau.

Het ploegmanagement noemt zowel Sniper Cycling als Roompot-Nederlandse Loterij ‘stabiele organisaties’. “We zijn van mening dat een samenwerking een versterking voor beide projecten betekent”, is te lezen in het statement.

Eerder vandaag reageerde ook renner Wout van Aert op de geruchten. De renner heeft te vertellen dat communicatie de basis is van een goede samenwerking. Van Aert twijfelt openlijk over of hij het op deze manier wel wil.

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
28 augustus 2018 11:50
Niks is minder overtuigend dan 'we zijn in gesprek met deze ploeg, maar onze toekomst is écht al verzekerd hoor'. Ben als jurist wel benieuwd hoe de clausule werkt waarmee Van Aert denkt te kunnen beargumenteren dat de ploeg zich niet 'voortzet', of andersom.
28 augustus 2018 11:52
Sniper Cycling een stabiele organisatie? Het straalt nou niet heel veel stabiliteit uit om op de dag dat de gesprekken met Aqua Blue klappen meteen een andere ploeg te benaderen Wie denkt Nuyens hier eigenlijk mee voor de gek te houden?
28 augustus 2018 12:00
Hoezo professionele wielersport???? Begint op een soap te lijken en dan vindt men het vreemd dat sponsors af haken en er zich bijna geen nieuwe zich aanbieden.
28 augustus 2018 12:08
Ze maken zichzelf de laatste weken wel enorm belachelijk. Met welke ploeg ze uiteindelijk ook samen gaan (of misschien gaan ze gewoon alleen verder) het zal wel even het lachertje van het peloton zijn die denk ik niet heel erg veel wildcards gaat krijgen door dit wanbeleid (laat staan renners die nog graag voor deze ploeg zouden willen fietsen, denk dat die ook wel ergens anders zullen willen rijden ipv daar)
  28 augustus 2018 12:19
  Als ze Wout kunnen behouden dan is dat een garantie voor wildcards voor alle Belgische klassiekers.
28 augustus 2018 12:16
Roompot lees ajb mee: als jullie tekenen voor een samenwerking met dit zooitje ongeregeld dat tekenen jullie je eigen doodvonnis (en dus dat van jullie renners, personeel etc.)

Please niet doen dus (Boogerd zal ongetwijfeld regelmatig berichten lezen hier aangezien hij ook in Wielerflits live zat)!!

btw: teruglezend klinkt deze post bijna net zo wanhopig als Nuyens momenteel acteert... :X
28 augustus 2018 12:25
Sniper Cycling heeft nu drie partners.
Als eerste partner Willems Verandas als hoofdsponsor voor de weg,maar die stoppen eind dit jaar.En daarvoor moet een andere partner gevonden worden.
Want de tweede partner Crelan wil verder als subsponsor op de weg,en als hoofdsponsor in het veld. En ik herhaal het nog eens,met Crelan zou Roompot een top subsponsor krijgen.
De derde partner is "Charles since 1935",dat fungeert als subsponsor in het veld.
Dus volgens mijn logica,is Sniper Cycling nu aan het onderhandelen met Roompot voor de tweede partner Crelan.
  28 augustus 2018 12:51
  Ik denk dat Crelan als subsponsor beter met Van Aert mee kan naar TLJ
  28 augustus 2018 14:33
  Crelan gaat ook waarschijnlijk als subsponsor naar TLJ. Crelan en Van Aert zijn 2 handen op 1 buik.
28 augustus 2018 12:25
Die Nuyens was toch een slimme studiebol? Zijn acties de laatste weken weerspiegelen dat niet echt.
  28 augustus 2018 12:43
  Wielersport is geen wetenschap!!
28 augustus 2018 13:31
Als er een ploeg niet stabiel is sinds zijn oprichting is het Vérandas Willems-Crelan. Vorig jaar was er het goede rondom de fietsen en aantal renners die onvrede uitte over de organisatie. Dit jaar krijgen ze het geld niet rond om een ploeg te regelen voor volgend seizoen. Lijkt me niet heel handig van Roompot om met dit zooitje in zee te gaan.
  28 augustus 2018 14:11
  De logisch klinkende opsomming van EddyB volgend lijkt het me op zich prima om in zee te gaan met Crelan.
28 augustus 2018 14:25
met welk geld precies?
28 augustus 2018 14:28
Nuyens meldt in zijn statement niet dat ze met Van Aert verder zullen gaan volgend jaar, want daar zijn extra centen voor nodig natuurlijk

Om te reageren moet je ingelogd zijn.