Stef Clement: “Ik hoop dat Tom Dumoulin het geel gaat pakken”
foto: Sirotti
vrijdag 3 juli 2015 om 13:25

Stef Clement: “Ik hoop dat Tom Dumoulin het geel gaat pakken”

Afgelopen dinsdag, pas tien dagen voor de start van de Tour de France, kreeg Stef Clement te horen dat hij zich op mocht gaan maken voor zijn vijftiende grote ronde uit zijn carrière. Na eerder al de Giro te hebben gereden dit jaar (waar hij letterlijk uitviel), start hij dus ook in La Grande Boucle. “Ik ben blij met het vertrouwen van de ploegleiding”, vertelt de renner van IAM Cycling in Utrecht.

In de Giro d’Italia kwam Clement hard ten val en moest hij in de vijftiende rit de koers verlaten. “Dat was kut”, is hij kort en krachtig. Daarna moest de ex-Belkin-renner een tiental dagen aan het herstellen. Toch kwam manager Rik Verbrugghe met de vraag of de ervaren Brabander naar de Dauphiné af wilde reizen. “Dat had hij niet hoeven doen, maar dat was wel mijn laatste kans om te laten zien van: het kan nog wel. Als ik geen Dauphiné had gereden, was ik ook niet zo goed geweest in Baku, en dan ga je dus niet mee naar de Tour. Dan was alles de verkeerde kant opgevallen”, aldus Clement tegenover WielerFlits.

De tijdrit van morgen is, voor het type tijdrijder dat Clement is, eigenlijk te kort. Op de Europese Spelen van Baku (51,6 km) haalde hij daar nog een zilveren medaille op twee weken geleden. “Ik baal nergens van. Ook als de tijdrit wel vijftig kilometer had geweest, had ik hem niet gewonnen”, lacht de 32-jarige coureur, die wel voor eigen kans mag rijden in deze Tour. “Er zullen meer dagen zijn waarop dat mag, want ik ben niet de enige verantwoordelijke voor Mathias Frank.”

Clement staat achter Dumoulin: “Hij is zelfs een stap verder gegaan”
“Ik hoop dat Tom Dumoulin het geel gaat pakken. Daar draai ik niet omheen”, gaat Clement verder. “Het zou gewoon heel mooi zijn voor Nederland en het Nederlandse wielrennen. We hebben de laatste paar jaar met een paar man het Nederlandse tijdrijden terug naar een hoger niveau gebracht, en hij heeft dat opgepikt en is zelfs een stap verder gegaan. Hij heeft de aansluiting bij de wereldtop gemaakt en laat dat maar hier beloond worden.”

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
3 juli 2015 13:31
Edit redactie: Bedankt, is aangepast.
3 juli 2015 13:34
Dat hoop ik ook! Dat zou echt geweldig zijn!
3 juli 2015 13:38
Zie je Mollema, je hoeft niet altijd voor een ploegmaat te juichen (zie Bureau Sport)
3 juli 2015 13:57
Leuke en sympathieke kerel is Clement altijd en dit bericht onderschrijft dat alleen maar.
3 juli 2015 14:09
Ik ook!
3 juli 2015 14:19
@Rhohan
Hij heeft geen teamgenoot die een realistische concurrent is in principe. Ik snap heel goed dat Mollema zegt dat ie hoopt dat Cancellara wint, hij heeft Cancellara ook gewoon hard nodig deze Tour.
3 juli 2015 14:43
@Rhohan,
Daarbij zie ik niet in waarom Mollema nu perse voor Dumoulin zou moeten supporteren. Puur en alleen omdat Dumoulin in hetzelfde land als hem is geboren?
Ga nu alsjeblieft niet net doen alsof Mollema een landverrader is omdat hij hoopt dat Cancellara wint.
Ook als Cancellara niet voor dezelfde ploeg zou rijden, maar bijvoorbeeld een goede vriend van Mollema zou zijn, dan zie ik niet in waarom je perse voor een landgenoot moet supporteren.
3 juli 2015 15:27
Bauke is gewoon een professional die de dingen zegt die hij moet zeggen. Vanbinnen hoopt hij tuurlijk dat Tom die gele trui pakt, op zeker
3 juli 2015 15:38
Op zich wel handig als Tom het geel haald. Dan hebben de nederlandse supporter voor deze tour gelijk het feest wat ze willen. Maar wat daarna? Krijgen we opeens allerlei profeten die 5 Nederlanders in de top tien verwachten? Wint Laurens ten Dam op de Alpe? :-)
Ik heb er zin in. Ongeacht de uitslag van zaterdag.
3 juli 2015 16:49
Sportief van Clement.
3 juli 2015 17:29
Grappig dat Clement niet een oud ploegmaat naar voren schuift als kanshebber maar juist Dumoulin!!!
3 juli 2015 20:51
@Rouleur Herman...........
Ik hoop ook dat LTD op De Huez wint, maar je weet wat de definitief van hoop is ?
'een uitgestelde teleurstelling'.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.