Stef Clement niet tevreden met instelling Bouygues
woensdag 16 juli 2008 om 13:06

Stef Clement niet tevreden met instelling Bouygues

De Nederlander Stef Clement is absoluut niet blij met de instelling van de renners en ploegleiding van de France formatie Bouygues Telecom. Clement vind dat de klimmers zich niet laten zien en dat ze meer mee moeten zitten in ontsnappingen.

“Je koerst twintig kilometer en dan moet je tweehonderd kilometer achtervolgen. Daar zijn de dagen in de Tour te lang voor. Je hoopt toch op de jongens die mee mochten naar de Tour omdat ze klimmer zijn. Als je hen dan naar voren wilt rijden, zijn ze ineens geen klimmer meer. Dan hoeft het ineens niet meer en op zo’n moment denk je: rijd mij dan in hemelsnaam maar naar voren. Nu zit je zonder doel en daar is de Ronde van Frankrijk te zwaar voor.”

Stef Clement wil misschien wel vertrekken bij zijn ploeg. “Op dit soort dagen vraag ik mezelf dat wel af. Dat weten ze in de ploeg ook, want ik heb het vaker gezegd. Mij moet je met een doel de koers insturen. Vorig jaar heb ik in de Vuelta aangetoond dat ik iets moois kan neerzetten als ik een beetje geholpen wordt. Maar hier houdt iedereen er zijn eigen plan op na. In de Tour moet je als team rijden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.