‘Stefan Denifl geeft gebruik van bloeddoping toe’
foto: Cor Vos
zondag 3 maart 2019 om 11:23

‘Stefan Denifl geeft gebruik van bloeddoping toe’

Stefan Denifl zit in nauwe schoentjes. De 31-jarige renner zou volgens het Oostenrijkse Krone namelijk hebben toegegeven bloeddoping te hebben gebruikt. De klimmer is volgens de krant een van de betrokkenen in het Oostenrijkse dopingschandaal.

Volgens Krone is Denifl onlangs gearresteerd door de Oostenrijkse politie, maar is hij inmiddels weer op vrije voeten. De renner zou naar verluidt een bekentenis hebben afgelegd en mee willen werken met de autoriteiten. Denifl zou dit seizoen eigenlijk uitkomen voor CCC Team, maar eind december besloot hij om zijn contract vanwege ‘persoonlijke redenen’ te ontbinden.

Zowel Denifl als CCC wensten geen verdere toelichting te geven. “Uit respect voor Stefan’s privacy”, klonk het destijds. De Poolse WorldTour-ploeg sprak wel openlijk de wens uit de Oostenrijker ooit nog eens terug te zien in het peloton. Die kans lijkt nu bijzonder klein.

De zaak
Denifl wordt genoemd in het Oostenrijkse dopingschandaal, dat onlangs aan het licht is gekomen. Het draait in deze zaak voornamelijk om de Duitse arts Mark Schmidt, die in het verleden actief was in het wielrennen als ploegdokter van Gerolsteiner.

De afgelopen jaren werkte Schmidt in verschillende takken van sport. Zo behandelde hij tot voor kort onder meer atleten, voetballers en zwemmers. Maar er zijn ook verschillende langlaufers in verband gebracht met het gebruik van bloeddoping. Zo werd de Oostenrijker Max Hauke onlangs betrapt tijdens een bloedtransfusie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.