Stefan Küng: “Kon naar het einde toe het verschil maken”

vrijdag 22 februari 2019 om 20:55
Stefan Küng: “Kon naar het einde toe het verschil maken”

Champagne voor Stefan Küng in de Volta ao Algarve, nadat hij de individuele tijdrit rond Lagoa naar zijn hand had gezet. De specialist zette de tijd stil op 24m33s en was daarmee sneller dan Søren Kragh Andersen en Yves Lampaert, die de top-3 completeerden.

“Ik kon vandaag uitstekend presteren. Ik reed deze tijdrit vorig jaar al, dus dat was wel een voordeel”, zei Küng na afloop. “Dus ik wist precies wat er zou komen en waar ik mijn krachten moest inzetten. Ik hield me een beetje in aan het begin en ik kon naar het einde het verschil maken. Aan het eind kon ik mijn tempo goed onder controle houden.”

“Het is de eerste koers van het seizoen, dus het is de eerste keer dat je je kan vergelijken met de anderen en nu pas weet je waar je staat.” De Zwitser verruilde deze winter BMC voor Groupama-FDJ; zijn nieuwe ploeg bezorgde hij dus meteen de zegeruikers. “We werkte in de winter hard om alle puntjes op de i te zetten. Dus het is mooi dat ik bij de eerste echte test meteen kan winnen.”

Wachten tot de laatste renner finisht
Het werd Küng nog even warm onder de voeten toen Tadej Pogačar onderweg was, maar de Sloveen kwam uiteindelijk uit op de vijfde plek. “Het is niet over tot het voorbij is. Dus je bent altijd wel wat gespannen, ook al denk je dat het in jouw voordeel gaat uitvallen. Je moet wachten tot de laatste renner is gefinisht, dus ik was best nerveus. Gelukkig kon ik de overwinning pakken.”

Groupama-FDJ was in de openingsrit al dicht bij het dagsucces, toen Arnaud Démare naar de tweede plek reed achter Fabio Jakobsen. Küng kondigde vast aan dat de ploeg morgen opnieuw ambities heeft. “Morgen verwachten we een sprintetappe en nadat we al tweede waren op de openingsdag, gaan we op jacht naar een nieuwe dagzege.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair