Stefan Küng maakt rentree in Vattenfall Cyclassics na maanden blessureleed
Foto: Sirotti
zaterdag 22 augustus 2015 om 18:52

Stefan Küng maakt rentree in Vattenfall Cyclassics na maanden blessureleed

Stefan Küng keert morgen na drie maanden afwezigheid terug in het peloton. De Zwitser is door zijn ploeg BMC fit genoeg bevonden om een plaats in de selectie te krijgen voor de Vattenfall Cyclassics. Küng stond lang aan de kant als gevolg van een zware val in de twaalfde etappe van de Giro d’Italia. Hij brak toen in een natte afdaling zijn ruggenwervel.

“Ik ben heel, heel blij dat ik weer kan koersen”, zegt Küng op de website van BMC. “Mijn revalidatie en de eerste trainingen gingen goed, of eigenlijk perfect. Ik wil iedereen bedanken die heeft meegeholpen aan mijn terugkeer.”

De zware val kwam voor Küng op een moment dat hij juist prima op dreef was. De 21-jarige Zwitser won dit voorjaar de Volta Limburg Classic en een rit in de Ronde van Romandië.

De selectie van BMC in Hamburg bestaat verder uit Silvan Dillier, Campbell Flakemore, Philippe Gilbert, Ben Hermans, Dylan Teuns, Greg Van Avermaet en Rick Zabel.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
22 augustus 2015 18:58
Dit is een heel sterk team van BMC in de Vattenfall Cyclassics.
22 augustus 2015 19:05
Een team dat de massaspurt zal proberen ontlopen. We zullen Van Avermaet, Gilbert en/of Dillier wel zien op en na de Waseberg, maar voorop blijven wordt lastig.
22 augustus 2015 19:06
Gaan zomaar met een paar man in de top 10 eindigen als ze een kopgroepje vormen.
22 augustus 2015 19:16
gewoon wegrijden op de waseberg met gilbert, van avermaet, teuns, hermans en dillier. Zou leuk zijn.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.