Stefan Küng wint openingstijdrit Ronde van Zwitserland, Tom Dumoulin zestiende
foto: Cor Vos
zondag 6 juni 2021 om 17:23

Stefan Küng wint openingstijdrit Ronde van Zwitserland, Tom Dumoulin zestiende

Stefan Küng heeft de openingstijdrit van de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Europees kampioen van Groupama-FDJ versloeg op het 10,9 kilometer lange parcours in Frauenfeld zijn landgenoot Stefan Bissegger en Mattia Cattaneo. Tom Dumoulin werd bij zijn rentree zestiende.

In regenachtige omstandigheden maakte Tom Dumoulin zijn langverwachte comeback. De tijdritspecialist van Jumbo-Visma, die alles in voorbereiding doet van de Olympische Spelen, kwam in Frauenfeld tot een tijd van 12.32 minuten. Dat was op dat moment goed voor een derde tijd, maar hij zou uiteindelijk zakken naar de zestiende plaats. De snelste tijd was al vroeg voor thuisrijder Stefan Bissegger (EF Education-Nippo) in een tijd van 12.04 minuut.

Tom Dumoulin – foto: Cor Vos

Stefan Küng grijpt snelste tijd
Ook Rohan Dennis en Søren Kragh Andersen konden de tijd van Bissegger niet verslaan. Zij gaven ongeveer twintig seconden toe. Stefan Küng was gebrand op de snelste tijd. De Europese kampioen tijdrijden was bij het tussenpunt drie seconden sneller dan Bissegger en was ook in het tweede deel sneller. Küng zette 12.00 op de borden en dook daarmee vier seconden onder de tijd van zijn landgenoot. Het bleek genoeg voor de ritzege.

Een knappe tijd was er van Julian Alaphilippe. De Fransman verloor slechts achttien seconden op Küng en wist zich daarmee in de top van het klassement te nestelen. Hij eindigde uiteindelijk als vijfde. Ook zijn ploeggenoot Mattia Cattaneo van Deceuninck-Quick-Step was goed onderweg; hij gaf aan de meet slechts dertien tellen toe op Küng en wist daarmee derde te worden in de daguitslag.

Florian Vermeersch eindigde op 22 seconden van Küng en tekende daarmee voor de achtste tijd. De coureur van Lotto Soudal was daarmee de beste Belg. Dumoulin was met zijn zestiende plaats de beste Nederlander in de uitslag.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.