Stefano Museeuw (22) wordt prof bij opleidingsteam Deceuninck-Quick-Step
© Glenn Coessens
zaterdag 14 september 2019 om 06:30

Stefano Museeuw (22) wordt prof bij opleidingsteam Deceuninck-Quick-Step

Er rijdt vanaf volgend jaar opnieuw een Museeuw rond in het profpeloton. Stefano, de jongste zoon van Johan Museeuw, wordt prof bij Team Monti, het nieuwe opleidingsteam van Deceuninck-Quick-Step. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Tijdens de Tour vertelde Patrick Lefevere al dat hij in 2020 opnieuw met een opleidingsteam van start zou gaan. Dat moet ook: de UCI verplicht elk WorldTourteam om een opleidingsteam in een continentale structuur uit te bouwen. Deceuninck-Quick-Step doet dat met Team MontiTeam Monti, een Italiaanse ploeg die gebruik maakt van de structuur van de voormalige Liquigas-ploeg.

Komend seizoen zal de ploeg uit een dozijn – vooral Italiaanse – renners bestaan. Eén ervan is Tomasso Bramati, de 21-jarige zoon van DQS-ploegleider Davide. En met Stefano Museeuw (centraal op de foto) zal er dus ook een Belg deel uitmaken van het team. Alle renners zullen trouwens in identieke outfit en met dezelfde fietsensponsor (Specialized) rijden als het WorldTourteam.

Stefano Museeuw startte zijn carrière als veldrijder, maar in die discipline brak hij geen potten. Pas na zijn switch naar de weg, slaagde hij er een paar keer in zich in de kijker te rijden. Zo won hij dit jaar een regionale wedstrijd in Vlamertinge, waar hij een massasprint naar zijn hand zette.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
14 september 2019 10:16
Dan kan men beter de man links op de foto (Michiel Minnaert) een contract geven, winnaar van de Marmotte .

Om te reageren moet je ingelogd zijn.