Stefano Museeuw moet debuut voor BEAT uitstellen

Stefano Museeuw moet debuut voor BEAT uitstellen

foto: BEAT Cycling Club

zaterdag 7 maart 2020 om 17:45
Update

Stefano Museeuw maakt komend weekend zijn debuut voor zijn nieuwe ploeg. De 22-jarige coureur rijdt zondag in Nederland de Dorpenomloop Rucphen, een UCI 1.2-wedstrijd.

Museeuw tekende onlangs een contract voor één seizoen bij het Nederlandse BEAT Cycling Club, een continentale ploeg die de ambitie heeft om in 2021 uit te komen als ProTeam. Aanvankelijk zou hij dit jaar rijden voor Team Monti. Die Italiaanse formatie zou dienstdoen als beloftenploeg van Deceuninck-Quick-Step, maar het project werd op het laatste moment geannuleerd.

‘Er zit wel een drive op bij Stefano’
Ploegleider Egon van Kessel van BEAT heeft Museeuw leren kennen op het eerste trainingskamp. “Dat zijn naam een Museeuw is, is voor ons natuurlijk een voordeel, omdat we ook in België koersen. Ik heb natuurlijk ook naar zijn achtergrond gekeken. Stefano heeft een paar jaar niet gekoerst en vorig jaar wel weer. Hij heeft ook een criteriumkoers gewonnen. Op trainingskamp maakte hij een heel goede indruk”, aldus Van Kessel tegen WielerFlits.

“Zijn waardes waren goed”, vervolgt de voormalig bondscoach van de Nederlandse vrouwenploeg. “Hij zat op waardes die voor ons voldoende zijn om op ons niveau te koersen. Hij was tijdens het trainingskamp helemaal naar de klote, maar dat kan ook niet anders. Toch zette hij door en werd hij een stukje beter. Er zit dus wel een drive op.”

Tweede UCI-wedstrijd bij de profs
Slechts één keer eerder stond de zoon van Johan Museeuw aan het vertrek van een UCI-wedstrijd, dat was in de zomer 2019 in de Memorial Philippe Van Coningsloo. Daarin werd hij (toen nog namens Shifting Gears-Geldhof Jielker) knap elfde in de eindsprint.


Update 7 maart 17.45

Stefano Museeuw moet zondag de Dorpenomloop Rucphen aan zich voorbij laten gaan. De coureur van BEAT heeft een kleine blessure aan zijn voet, die hem ervan weerhoudt om zijn debuut te maken. Museeuw wordt in de Dorpenomloop Rucphen vervangen door Alex Mengoulas.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.