Steimle uit Ronde van Burgos met sleutelbeenbreuk, opgave Ballerini

donderdag 4 augustus 2022 om 13:20
Steimle uit Ronde van Burgos met sleutelbeenbreuk, opgave Ballerini

foto: Cor Vos

Update

Jannik Steimle kan de Ronde van Burgos niet voortzetten. De Duitser van Quick-Step Alpha Vinyl was in de finale van de tweede etappe betrokken bij een grote valpartij en brak daarbij zijn sleutelbeen. Zijn ploeggenoot Davide Ballerini ging ook hard tegen het asfalt. Of de Italiaan wel nog van start zal gaan in de derde rit, wordt donderdagochtend besloten.

De valpartij waar Steimle en Ballerini bij lagen, gebeurde in de laatste kilometer van de tweede etappe. David Dekker, die zich helemaal vooraan het peloton bevond, ging tegen de grond, nadat hij met hoge snelheid over een verkeersdrempel reed. Als gevolg daarvan vielen ook een hoop andere renners. Steimle en Ballerini waren twee van de voornaamste slachtoffers.

Beide renners werden direct na de finish in Villadiego onderzocht door de medische staf van de ploeg, laat Quick-Step Alpha Vinyl weten op de ploegsite. Daarbij bleek dat Steimle zijn rechtersleutelbeen heeft gebroken. Hij verlaat de wedstrijd en zal donderdag naar Herentals reizen, waar hij geopereerd wordt aan zijn blessure.

Beslissing over Ballerini donderdagochtend
Ballerini heeft niets gebroken, maar de Italiaan liep op verschillende plekken wel schaafwonden op. Ook heeft hij een blauw plek op zijn rechterbilspier. Donderdagochtend wordt hij onderzocht en zal er een beslissing worden gemaakt over het wel of het niet voortzetten van de Ronde van Burgos. David González, Orluis Aular (Caja Rural-Segorus RGA), Clément Berthet en Damien Touzé (AG2R Citroën), die allen ook bij de val lagen, hebben reeds opgegeven.

Update (13.20 uur)

Quick-Step Alpha Vinyl heeft op sociale media laten weten dat Ballerini vanmiddag niet van start is gegaan in de derde etappe van de Ronde van Burgos.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone