Ster ZLM Toer 2015: Brammeier wint in Boxtel, Greipel eindwinnaar
zondag 21 juni 2015 om 15:27

Matthew Brammmeier heeft de slotrit van de Ster ZLM Toer gewonnen. De renner van MTN-Qhubeka kwam in het Brabantse Boxtel solo als eerste over de finish. André Greipel won de sprint van het peloton en mag zich eindwinnaar noemen.

In een regenachtig Brabant kleurden acht renners de etappe. Nikolas Maes (Etixx-Quick Step), Cyril Lemoine (Cofidis), Jesper Asselman (Roompot-Oranje Peloton), Ronan Van Zandbeek (Join-S|De Rijke), Twan Brusselman (Jo Piels) en Sander Cordeel (Vastgoedservice-Golden Palace) gingen samen met Jetse (Join-S|De Rijke) en Cees Bol (Rabobank Development Team, geen familie) op avontuur. LottoNL-Jumbo bepaalde het tempo aan kop van het peloton. Cees Bol besliste een onderlinge strijd met zijn naamgenoot en pakte de overwinning in het tussensprintklassement. Door een valpartij moest hij de kopgroep echter vroegtijdig verlaten.

De vlucht zou het niet tot het einde volhouden. Op het moment dat deze ingelopen dreigde te worden, ging Asselman met nog veertig kilometer te gaan in de aanval. Hij pakte meer dan een halve minuut op zijn voormalige vluchtgenoten, maar zou op 25 kilometer van het einde door het peloton worden ingerekend. De Ier Matt Brammeier (MTN-Qhubeka) greep tien kilometer voor het einde zijn kans en reed een voorsprong van meer dan één minuut bij elkaar. Het peloton slaagde er niet in om hem bij te halen, waardoor hij verrassend een sprint wist te voorkomen. Het is zijn eerste zege van het seizoen.