Sterk debuut van Aimé De Gendt in Milaan-San Remo: “Boven de verwachtingen”
© Cor Vos
zondag 9 augustus 2020 om 14:30

Sterk debuut van Aimé De Gendt in Milaan-San Remo: “Boven de verwachtingen”

De 27-jarige Aimé De Gendt heeft indruk gemaakt bij zijn debuut in Milaan-San Remo. Het was zowaar de Oost-Vlaming van Circus-Wanty Gobert die op de Poggio de debatten opende, maar hij werd overvleugeld toen Van Aert en Alaphilippe ontploften. Hij finishte uiteindelijk 21ste.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Zes Belgen eindigden gisteren op de Via Roma in San Remo in het eerste uitgedunde peloton:  Van Aert, Van Avermaet, Gilbert, Naesen, Benoot en… jawel, debutant Aimé De Gendt. Meer zelfs, de klassiekerspecialist van Circus-Wanty Gobert pakte op de Poggio uit met een fraaie aanval. “In het begin van de wedstrijd voelde ik me niet uitzonderlijk goed, maar naarmate de wedstrijd vorderde, ging het met mijn gevoel crescendo”, reageerde De Gendt achteraf.

“Na 220 kilometer wedstrijd voelde het aan alsof ik amper vijftig kilometer in de benen had. Ik wilde op de Poggio mijn kans wagen om onze sprinter Andrea Pasqualon in een zetel te zetten. Het was alles of niets. Ik reed een goed tempo en hoopte in de laatste haarspeldbochten nog te versnellen. Maar toen Alaphilippe en Van Aert me voorbij flitsten, wist ik dat het zaak was om bij de eerste groep te blijven.”

Tegen Alaphilippe en Van Aert had De Gendt geen verhaal – Cor Vos © 2020

Daar slaagde De Gendt uiteindelijk vlotjes in. Als enige renner van de troepen van Hilaire Van Der Schueren trouwens. Een dichte ereplaats zat er net niet in. “De sprint verliep niet zoals gewenst. Ik zette aan op de linkerkant van de weg, maar daar belandde Arnaud Demare bijna in de dranghekken en ook ik werd wat opgehouden. Zo grijp ik naast een toptienplaats. Maar dit resultaat is sowieso boven de verwachtingen.

Zijn ploegmaat Xandro Meurisse (34ste) finishte in een groepje op 36 seconden, Jan Bakelants en Andrea Pasqualon moesten passen op de Poggio en eindigden op anderhalve minuut. Loïc Vliegen, die op de Cipressa voor de aanval koos, kwam binnen op twee minuten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.