Sterk deelnemersveld Eneco Tour
donderdag 13 augustus 2009 om 17:06

Sterk deelnemersveld Eneco Tour

De Eneco Tour kan dit jaar rekenen op een sterk deelnemersveld, dat werd duidelijk op een persconferentie van de Belgisch/Nederlandse ronde in Rotterdam. Komende dinsdag start de Eneco Tour in diezelfde stad, om een week later te eindigen in Amersfoort.

Een van de blikvangers én topfavorieten zal de Brit Bradley Wiggins (Garmin) zijn, die in de afgelopen Tour nog vierde werd. Concurrentie zal hij krijgen van titelverdediger José Ivan Gutierrez (Caisse), de Duitsers Tony Martin (Columbia) en Andreas Klöden (Astana), de Australiër Michael Rogers (Columbia) en de Noor Edvald Boasson Hagen (Columbia). Voor de sprints is het hopen op een gevecht tussen vedetten als de Belgen Tom Boonen (Quick Step) en Greg van Avermaet (Silence), de Italiaan Daniele Bennati (Liquigas), de Amerikaan Tyler Farrar (Garmin), de Australiër Robbie McEwen (Katusha) en de Nederlander Kenny van Hummel (Skil). Ook Martijn Maaskant (Garmin), Juan Antonio Flecha, Nick Nuyens, Joost Posthuma (allen Rabobank), Albert Timmer (Skil), Jurgen Van den Broeck (Silence), Niki Terpstra, Servais Knaven (beide Milram), Steven de Jongh, Sylvain Chavanel, Wouter Weylandt (allen Quick Step), Juan Jose Haedo (Saxo), Baden Cooke en Gerben Löwik (beide Vacansoleil) starten.

Organisator Rob Discart legde ook uit waarom de Eneco Tour dit jaar een dag eerder begint dan de voorgaande jaren: “We beginnen een dag eerder en verminderen daarmee de overbruggingskosten voor de ploegen”, aldus Discart die daarmee doelt op de Vattenfall Cyclassics in Hamburg op zondag. “We zagen de afgelopen jaren bovendien dat renners de Eneco Tour vroegtijdig verlieten om mee te kunnen doen aan de Ronde van Spanje. Daar hebben we nu ook geen last van.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.