Sterke Denise Betsema wint veldrit van Maldegem
foto: Cor Vos
woensdag 6 februari 2019 om 14:27

Sterke Denise Betsema wint veldrit van Maldegem

Denise Betsema heeft de Brico Cross van Maldegem op haar naam geschreven. In de voorlaatste ronde besliste ze de wedstrijd in haar voordeel door haar Marlux-Bingoal-ploeggenote Laura Verdonschot af te schudden en solo naar de finish te rijden. Verdonschot eindigde op de tweede plaats, terwijl Europees kampioen Annemarie Worst derde werd.

Voor Sanne Cant was het haar eerste wedstrijd sinds ze dit weekend haar wereldtitel veldrijden prolongeerde. De Belgische zag Laura Verdonschot, Europees kampioen Annemarie Worst en Denise Betsema uit de startblokken schieten. Zelf kende ze een stroeve start en in de beginfase kwam ze ook nog eens te val. Daardoor was ze meteen aangewezen op achtervolgen.

Verdonschot, Worst, Betsema en ook Yara Kastelijn trokken hun sterke start door; met name Betsema was gebrand op een succes, nadat ze naast het WK-podium greep en aasde op sportieve revanche. Ze joeg het tempo flink de hoogte in nog in de eerste helft van de wedstrijd, wat met name Verdonschot naar adem liet happen.

Door een uitglijder van Worst konden Betsema en Verdonschot afstand nemen. Kastelijn kwam nog dichtbij, maar een foutje sloeg haar opnieuw terug en daarmee brak de veer. Betsema legde dan in de voorlaatste ronde Verdonschot een verschroeiend tempo op, waarmee ze afstand kon nemen. Het bleek de beslissing, waarna ze ze onbedreigd naar de zege kon rijden.

flag-be Brico Cross Maldegem 2019
Uitslag elite-vrouwen
1. flag-nl Denise Betsema in 42m43s
2. flag-be Laura Verdonschot op 13s
3. flag-nl Annemarie Worst op 24s
4. flag-nl Yara Kastelijn op 48s
5. flag-it Alice Maria Arzuffi op 58s
6. flag-be Sanne Cant op 1m09s
7. flag-us Katherine Compton op 1m09s
8. flag-be Ellen Van Loy op 1m24s
9. flag-us Rebecca Fahringer op 3m01s
10. flag-nl Manon Bakker op 3m22s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.