Sterke Dries Van Gestel door pech genekt in Gent-Wevelgem
foto: Cor Vos
maandag 1 april 2019 om 12:59

Sterke Dries Van Gestel door pech genekt in Gent-Wevelgem

Interview Dries Van Gestel (24) was gisteren één van de minder bekende namen in de groep die streed voor de overwinning. De jonge Arendonkenaar kreeg jammer genoeg af te rekenen met pech in de finale. “Zonder die tweede lekke band was ik zeker dat ik bij die eerste groep had kunnen blijven”, aldus een geschaafde Van Gestel na afloop.

Van Gestel bleef tussen Gent en Wevelgem niet gespaard van pech. De renner van Sport Vlaanderen-Baloise kreeg een eerste keer af te rekenen met een leegloper op de laatste van de Plugstreets. Hij slaagde er toch nog in om terug te keren in het toen al stevig uitgedunde peloton. Maar het hield niet op voor voor Van Gestel. Bij het binnenrijden van Ieper viel hij een tweede keer plat. “Vervolgens ging ik na een fietswissel uit de bocht bij een rotonde. Ik moest dus voor een derde keer tussen de auto’s terugkeren. Daarna ging het op de kant en dat was van het goede te veel.”

Hoe dan ook mag Van Gestel spreken van een geslaagde Gent-Wevelgem. “Ik reed altijd goed voorin, tussen de kopmannen van de grote ploegen. Zo kwam ik vooraan boven op de Kemmelberg en probeerde ik tot twee keer toe te anticiperen op de Baneberg. In de finale was het zo lang mogelijk volgen. Ik had mezelf voorgenomen om in de sprint het wiel van Naesen of Van Avermaet te kiezen, maar dat zat er na die valpartij helaas niet meer in. Ik heb wat schaafwonden op mijn rechterelleboog en -dij, maar dat zou geen probleem mogen vormen voor de komende wedstrijden”, besluit Van Gestel.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.