Stetina uit Ronde van het Baskenland met meerdere breuken
dinsdag 7 april 2015 om 09:07

Stetina uit Ronde van het Baskenland met meerdere breuken

Een groot deel van het peloton is woedend op de organisatie van de Vuelta Ciclista a Pais Vasco. In de slotkilometers stonden er paaltjes gevaarlijk geposteerd zonder een duidelijke vorm van waarschuwing.Verschillende renners kwamen in aanraking met de paaltjes en vielen zwaar. Eén van de grootste slachtoffers van de val was Peter Stetina. De Amerikaan brak zijn scheenbeen, zijn knieschijf en vier ribben.

Andere slachtoffers van de val waren Adam Yates (gebroken vinger), Nicolas Edet (sleutelbeenbreuk), Pierre-Henri Lecuisinier (elleboogbreuk) en Sergio Pardilla (hersenschudding en polsbreuk). Nog enkele anderen kwamen ten val en kwamen, maar kwamen er ongeschonden van af.

Bij de wielerploeg van Stetina, BMC, zijn ze razend. “Ik ben geschokt dat de organisatie dacht dat de markering voldoende was”, zegt ploegleider Jackson Stewart tegenover Cyclingnews. Op de desbetreffende paaltjes stonden oranje pionnen.

Ook BMC-kopman Tejay van Garderen snapt er niets van. “In mijn opinie is dit volledig de fout van de organisatie. Er stonden paaltjes op de weg die niet echt duidelijk gemarkeerd waren, dit was echt onfortuinlijk”, aldus de Amerikaan. “Dit is een echte downer.”

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
7 april 2015 09:11
Ouch... voor zowel Stetina, als de organisatie. Paaltjes, vluchtheuvels, drempels... we kunnen er geen genoeg van krijgen in Europa.
7 april 2015 09:21
Ook Adam Yates uit koers, met een gebroken vinger. Spanje weet echt hoe ze dmv wielrennen reclame voor zichzelf moeten maken....
7 april 2015 09:37
Dat is gewoon een nadeel van op een openbare weg te gaan rijden. Tuurlijk zijn deze paaltjes levensgevaarlijk in een rechte lijn voor de sprint en had de organisatie ze beter weg kunnen laten halen. De openbare weg wordt niet ingericht voor een peloton van 200+ renners. Maar wil je dit allemaal voorkomen dan zullen ze binnenkort hun rondjes gaan rijden op race circuits. Daar zit (gelukkig) niemand op te wachten
7 april 2015 09:41
Dit soort problemen blijven voorkomen doordat er geen onafhankelijke organisatie is, die het parcours goedkeurt waardoor de organisatie no brian kan gaan tekenen, zonder dat ze nakijken wat ze nu gedaan hebben.
7 april 2015 09:52
sorry hoor, maar die paaltjes zijn er zo uit te tillen.
welke halve zool laat dit na? (iemand die zonder motivatie naar z'n werk gaat)
7 april 2015 09:52
https://www.youtube.com/watch?v=-f0wCkcg8Uw&feature=youtu.be

Vanaf 9:09, links in de achtergrond...
7 april 2015 09:52
Lijkt mij toch geen probleem om deze paaltjes voor een uurtje te verwijderen als het peloton langskomt. Dikke faal van de organisatie dat ze het parkoers niet veiliger gemaakt hebben.
7 april 2015 09:59
Tussen die paaltjes stonden blijkbaar containers. Die zijn om de één of andere reden wel weggehaald, maar de paaltjes hebben ze laten staan (insert kierewietsmiley).

Op de site weten ze het nog te verbloemen door te spreken over een 'verkeersbord'.
7 april 2015 10:14
Dit soort paaltjes kun je toch verwijderen?
En anders moet je zorgen dat bij bij het uitkomen van de bocht, de rechte lijn van de paaltjes niet betreden kan worden door dat af te zetten. Nu kom je met volle snelheid de bocht uit en ineens staan daar paaltjes voor je neus. Vragen om problemen.
7 april 2015 11:43
is natuurlijk een fout van de organisatie , maar de verzorgers en andere mensen van de ploeg zijn er allemaal langs gekomen , je kan toch op zijn minst je ploegleiding verwittigen , mocht er een rond punt geweest zijn op 500m van de streep is het ook van groot belang of je rechts of links er van gaat .
7 april 2015 12:33
Typisch een geval van een persoon/organisatie die vindt dat de paaltjes duidelijk te zien zijn, terwijl men er naast staat en de pylon er net heeft opgezet. Helaas rijden renners in een peloton met 50+ kilometer per uur!
7 april 2015 14:40
Aauw Stetina, die is er lang uit. Inderdaad heel raar dat ze het niet hadden afgezet of een man met een fluit en bord ervoor gezet.
7 april 2015 15:42
@Sven op die plek zou die man met een fluit en een bord zn leven ook niet zeker zijn geweest!
7 april 2015 15:42
Pardilla zou zelfs op de intensive care liggen met onder meer een hersentrauma. Wat vreselijk zeg, hopen dat het allemaal goedkomt.
7 april 2015 16:04
@nasibal Jaa dat heb ik wel vaker met die mensen, maar de renners zien zoiets echt wel denk ik.
8 april 2015 00:57
Bezopen! Weghalen of afzetten. 5 min werk. Onkunde van de wegcommissaris aldaar
8 april 2015 13:17
Was er niemand int peleton die paal riep of was de sprint belangrijker?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.