Steven de Jongh heeft plannen voor eigen wielerploeg
dinsdag 15 december 2015 om 09:24

Steven de Jongh heeft plannen voor eigen wielerploeg

Steven de Jongh laat zich niet uit het veld slaan door het nieuws dat Oleg Tinkov na 2016 uit het wielrennen stapt. De Nederlandse ploegleider van Tinkoff is van plan om zelf een wielerploeg op te zetten. “Met dat idee speel ik eigenlijk al twee jaar. Dat is misschien het juiste moment”, vertelt hij aan De Telegraaf.

Tinkov zet de ploeg te koop omdat de commerciële doelstellingen zijn bereikt en omdat hij nauwelijks steun krijgt voor zijn hervormingsplannen. “Ik zal waar het kan mijn oor te luister leggen of er een sponsor geïnteresseerd is, want mijn doel voor 2017 is om dan zelf een ploeg te hebben”, maakt De Jongh zijn ambitie duidelijk.

De Jongh werd niet overvallen door het bericht dat Tinkov er de brui aan geeft. “Het is voor mij geen complete verrassing dat de ploeg dan ophoudt te bestaan en ik maak me ook niet echt zorgen om mijn toekomst. Mijn contract loopt eind 2016 overigens ook af”, blijft hij nuchter.

De kans dat Alberto Contador in 2017 voor zijn ploeg zal rijden, acht De Jongh klein. “De bedoeling is dat Alberto zelf ook na komend jaar stopt, of de Tour moet compleet mislukken. Maar daar ga ik niet vanuit. Dat is juist het doel waar we naar toe werken.”

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
15 december 2015 09:47
Interessante en moedige ambitie. Hij zou waarschijnlijk bij genoeg WT-ploegen terecht kunnen, en grote kans dat het uiteindelijk toch daar op uit zal draaien, maar als alles echt naar wens verloop heeft hij dus in 2017 zijn eigen ploeg. Zou ik wel iets meer doen dan enkel je oor te luister leggen. Je zult toch een stevig plan moeten hebben, dat ook al over toezeggingen van renners beschikt. Neem verder aan dat hij een internationale ploeg in gedachte heeft, aangezien ik niet denk dat er in Nederland naast Roompot ruimte is voor nog een procontinentale ploeg.
15 december 2015 10:14
In bijv. de UK worden er ook weer nieuwe plannen gemaakt voor PCT's en CT's; dus waarom zou er geen plaats zijn voor een Nederlandse PCT-ploeg naast Roompot.
15 december 2015 10:41
Stiekem hoopte ik al dat TLJ zou proberen om hem aan te trekken. Dit is echter nog beter nieuws. Ik hoop dat het hem lukt.
15 december 2015 10:53
@luckyloek Als Steven ergens niet bij past is het TLJ wel. Totaal andere visie, totaal ander soort ploegleider. Steven heeft een keiharde winnaarsmentaliteit en dat past gewoon niet bij het soort renners dat TLJ heeft.
15 december 2015 11:05
Quote:
In bijv. de UK worden er ook weer nieuwe plannen gemaakt voor PCT’s en CT’s; dus waarom zou er geen plaats zijn voor een Nederlandse PCT-ploeg naast Roompot.

Ik denk dat je eerst wat meer details zult moeten geven om de situatie in het ene land als voorbeeld voor een ander land te kunnen gebruiken. Daarnaast denk ik dat er ook in de UK niet genoeg goede renners zijn om naast One nog een Britse procontinentale ploeg op te zetten. En als je naar de Nederlandse situatie kijkt, dan denk ik niet dat er naast Roompot nog ruimte is om genoeg goede renners te vinden om een Nederlands procontinentaal project op te zetten. Zeker niet van een niveau dat voor De Jongh interessant genoeg zal zijn. Ik denk dat hij ambities heeft om uiteindelijk naar de WT door te groeien en dat hij dat met een internationaal getinte ploeg zal willen doen.
15 december 2015 11:41
@mattje123 ja, want bij TLJ rijden allemaal pannekoeken rond, die puur voor de lol hun kilometers op de fiets afleggen...
15 december 2015 12:24
@mattje123
Ik heb ook een 'keiharde winnaarsmentaliteit' als ik het geluk heb te beschikken over Contador en Froome...
15 december 2015 12:39
@tendam denk het niet. Als de ploegleiding en staf van TLJ de afgelopen 5 jaar met Froome had gewerkt had hij nu nog steeds niks groots gewonnen.
15 december 2015 13:06
@Rogierke , gebrek aan budget noem je dat...
Dat er verkeerde beslissingen zijn genomen bij TLJ daar kan ik het best mee eens zijn. Om te zeggen dat er een gebrek is aan winnaarsmentaliteit vind ik ongefundeerd.
15 december 2015 13:13
@Rogierke:+1
Spijker op zijn kop. Iemands mogelijkheden daadwerkelijk eruit halen en hem mentaal tot wereldtopper kneden, "is another cook", zoals Van Gaal zou zeggen.
15 december 2015 14:36
@rogierke
Heeft Froome sinds het vertrek van De Jongh niks meer gewonnen dan? Het lijkt me onzin dat een talent als Froome bij LottoNL niet tot wasdom zou komen, ze hebben hem bij Sky immers ook maar bij toeval 'ontdekt' (in een Vuelta die hij overigens met wat andere keuzes van de ploegleiding misschien wel had kunnen winnen).

Feitelijk is Merijn Zeeman ook een voorbeeld van je ongelijk: hij heeft Kittel 'ontdekt' maar Kittel is sinds z'n vertrek alleen maar beter geworden en LottoNL is niet structureel meer gaan winnen dankzij hem. Het gaat vooral om het talent van de renners zelf.
15 december 2015 14:57
Goed nieuws, Steven de Jongh geeft al in een vroeg stadium aan wat zijn ambities zijn, hopelijk stapt er spoedig een interessante partij mee in zijn plan.
15 december 2015 16:40
Als Tinkov zijn ploeg te koop zet en De Jongh vindt een goede en rijke sponsor dan kan hij misschien ploeg Tinkoff kopen. Wie weet.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.