Steven de Jongh mag ziekenhuis verlaten
foto: Wielerflits
dinsdag 16 oktober 2018 om 15:13

Steven de Jongh mag ziekenhuis verlaten

Goed nieuws voor Steven de Jongh: de Nederlander heeft het ziekenhuis mogen verlaten. Dit laat zijn werkgever Trek-Segafredo weten middels een tweet. Hij zal nu thuis verder werken aan zijn herstel.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De oud-renner – die tegenwoordig ploegleider is bij de Amerikaanse formatie – was maandagochtend vertrokken voor een fietstocht in de regio van Girona, waar hij een huis heeft. Rond 10.30 uur gaf De Jongh echter geen teken van leven meer.

Nadat zijn partner Renée Meijer op Twitter een oproep plaatste, begon de Catalaanse politie om 16.00 uur een zoektocht naar de Nederlander. Hij werd uiteindelijk bewusteloos gevonden in een soort greppel nabij een kruising ten zuiden van La Bisbal d’Empordà, niet al te ver van zijn woonplaats Calonge.

In het ziekenhuis – De Jongh was inmiddels weer bij bewustzijn gekomen – werden er geen breuken geconstateerd. Wel heeft de 44-jarige ploegleider een zware hersenschudding overgehouden aan het incident. De politie onderzoekt nog of er een aanrijding heeft plaatsgevonden, of dat De Jongh zelf de controle over het stuur heeft verloren.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
16 oktober 2018 15:51
'Die staat morgen waarschijnlijk weer op de tennisbaan', zegt boezemvriend Boogerd in het belendende artikel.
16 oktober 2018 17:22
Wel vreemd dat hij daar zolang ligt, bewusteloos wordt aangetroffen en zo snel bij bewustzijn is zodra hij gevoel is. En nu al naar huis mag.
Niks geen insinuaties over wat dan ook willen maken hiermee. Zou hij daar dan al die tijd bewusteloos hebben gelegen? Of zou hij daar bij bewustzijn zijn geweest? Lijkt me vreselijk daar een beetje wakker liggen wezen en er niets aan kunnen doen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.