Steven de Jongh mag ziekenhuis verlaten

Steven de Jongh mag ziekenhuis verlaten

foto: Wielerflits

dinsdag 16 oktober 2018 om 15:13

Goed nieuws voor Steven de Jongh: de Nederlander heeft het ziekenhuis mogen verlaten. Dit laat zijn werkgever Trek-Segafredo weten middels een tweet. Hij zal nu thuis verder werken aan zijn herstel.

De oud-renner – die tegenwoordig ploegleider is bij de Amerikaanse formatie – was maandagochtend vertrokken voor een fietstocht in de regio van Girona, waar hij een huis heeft. Rond 10.30 uur gaf De Jongh echter geen teken van leven meer.

Nadat zijn partner Renée Meijer op Twitter een oproep plaatste, begon de Catalaanse politie om 16.00 uur een zoektocht naar de Nederlander. Hij werd uiteindelijk bewusteloos gevonden in een soort greppel nabij een kruising ten zuiden van La Bisbal d’Empordà, niet al te ver van zijn woonplaats Calonge.

In het ziekenhuis – De Jongh was inmiddels weer bij bewustzijn gekomen – werden er geen breuken geconstateerd. Wel heeft de 44-jarige ploegleider een zware hersenschudding overgehouden aan het incident. De politie onderzoekt nog of er een aanrijding heeft plaatsgevonden, of dat De Jongh zelf de controle over het stuur heeft verloren.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Jean Dumas 16 oktober 2018 om 15:51

‘Die staat morgen waarschijnlijk weer op de tennisbaan’, zegt boezemvriend Boogerd in het belendende artikel.

0
Birdheart 16 oktober 2018 om 17:22

Wel vreemd dat hij daar zolang ligt, bewusteloos wordt aangetroffen en zo snel bij bewustzijn is zodra hij gevoel is. En nu al naar huis mag.
Niks geen insinuaties over wat dan ook willen maken hiermee. Zou hij daar dan al die tijd bewusteloos hebben gelegen? Of zou hij daar bij bewustzijn zijn geweest? Lijkt me vreselijk daar een beetje wakker liggen wezen en er niets aan kunnen doen.

0
Emergo 16 oktober 2018 om 20:03

??????????

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone