Steven Kruijswijk: “Als het moment daar is, zullen we zeker iets proberen”
foto: Cor Vos
zondag 21 juli 2019 om 14:35

Steven Kruijswijk: “Als het moment daar is, zullen we zeker iets proberen”

Steven Kruijswijk hoopt in de laatste bergetappe in de Pyreneeën nog verschuivingen te zien. De kopman van Jumbo-Visma kwam op de Tourmalet dichter bij de tweede plek, en ook de rit naar Prat d’Albis ligt hem. “Wij houden ons aan ons eigen plan. Als het moment daar is, zullen we zeker iets proberen. Dat zal de koers uitwijzen”, zegt Kruijswijk tegen de NOS.

“Ik hoop dat het er flink op ingehakt heeft”, kijkt de Nederlander terug op de rit naar de Tourmalet. “Wat vandaag op het programma staat, is ook niet mis. We zitten aan het einde van week twee, dat gaat zeker doorwegen vandaag. Het ging heel goed met de ploeg. Daar hoop je ook op. Als het lukt, geeft dat alleen maar meer kracht. We kunnen vandaag met vertrouwen tegemoet zien.”

Bij de les zijn
“Ik heb goede nachtrust gehad en ben klaar voor vandaag. Je moet bij de les zijn. Het zijn niet de meest lange en lastige beklimmingen, maar toch zijn er 4000 hoogtemeters. Je zal moeten opletten”, zegt Kruijswijk over het parcours richting de Prat d’Albis met onderweg drie cols van eerste categorie.

Kruijswijk heeft geen vrees voor de Mur de Péguère, een steile klim voor de slotklim. “Meestal ben ik verder in de ronde beter in dat soort dingen. Ook in de Vuelta hebben we ze regelmatig. Hij ligt voor de slotklim, dus het zal niet beslissend zijn. Ik hoop nog wat verschuivingen, positief mijn kant op”, aldus de huidige nummer drie in het klassement.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.