Steven Kruijswijk: “Dromen doe ik niet, maar ik denk wel dat ik de Tour kan winnen”

maandag 22 juli 2019 om 16:30

Met nog een week te gaan in de Tour de France houdt Steven Kruijswijk het volle geloof in een glansrijk einde van de Tour de France. De nummer drie van het algemeen klassement denkt dat hij in staat is de gele trui te winnen. “Dromen doe ik niet. Maar ik denk wel dat ik de Tour kan winnen”, zei hij op de persconferentie op de tweede rustdag.

“Ik voel mij heel goed en fit. En ook wat er nog gaat komen ligt mij denk ik heel goed”, zegt Kruijswijk. De kopman van Jumbo-Visma staat momenteel op een achterstand van 1:47 minuut op geletruidrager Julian Alaphilippe.

In de top van het algemeen klassement zijn de verschillen met nog zes ritten te gaan erg klein. De nummers twee tot en met zes staan op minder dan een minuut verschil van elkaar. Geraint Thomas (tweede, +1:35), Thibaut Pinot (vierde +1:50), Egan Bernal (vijfde +2:02) en Emanuel Buchmann (zesde, +2:14). “Ik heb de jongens allemaal al een keer geklopt in een duel, maar nu moet ik het drie dagen op rij doen in de Alpen.”

Alles verkend in de Alpen
Om zich zo goed mogelijk voor te bereiden heeft Kruijswijk de ritten in de Alpen uitvoerig verkend. “We zijn tien dagen naar Tignes geweest. Die finale klim daar heb ik zeker zeven of acht keer opgereden. Die aankomst gaat geen verrassingen voor mij hebben. De andere ritten heb ik één keer verkend, maar dat is genoeg voor mij. Ik ga uiteraard voor het allerhoogste en dat is winnen in de Tour. Zolang dat binnen bereik is, ga ik daar voor.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.