Steven Kruijswijk en Dylan van Baarle afgevoerd naar ziekenhuis na val in Dauphiné
Foto: Cor Vos
donderdag 6 juni 2024 om 14:37

Steven Kruijswijk en Dylan van Baarle afgevoerd naar ziekenhuis na val in Dauphiné

De zwaarste slachtoffers van de massale valpartij die de vijfde etappe in het Critérium du Dauphiné opschrok, waren Dylan van Baarle en Steven Kruijswijk. De twee Nederlanders van Visma | Lease a Bike moesten in de ambulance stappen en konden hun weg niet vervolgen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Op zo’n twintig kilometer van de streep gingen op allerlei plaatsen in het peloton verschillende renners neer in het peloton, op een recht, licht dalend stuk. De organisatie twijfelde niet en besloot meteen om de wedstrijd stil te leggen.

Van Baarle belandde in de graskant en tastte meteen naar de schouder. De Nederlandse kampioen zat vervolgens minutenlang aan de kant van de weg, kreeg zijn arm in een mitella en werd afgevoerd. Daarnaast leek Kruijswijk er nog iets erger aan toe. De Visma | Lease a Bike-renner stapte als eerste in de ambulance en moest in zijligging de ziekenwagen in.

Hoe erg de schade is bij Van Baarle en Kruijswijk, die allebei op de planning staan om de Tour de France te rijden, is nog niet bekend.

Uitvallers

Etappe:

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.