Kruijswijk juicht voor ploegmaat Van Aert: “What a winner!”

woensdag 12 juni 2019 om 18:27
Kruijswijk juicht voor ploegmaat Van Aert: “What a winner!”

foto: Cor Vos

Nog voor alle renners goed en wel gefinisht waren in de tijdrit van de Dauphiné, zette Steven Kruijswijk al een foto van zichzelf met Wout van Aert op zijn social media. Yesssss!!! What a winner!, schreef hij erbij. Van Aert pakte weliswaar de zege, maar ook Kruijswijk bewees zich een goede dienst met de vierde plek in de daguitslag.


Kruijswijk was blij voor zijn Belgische ploegmaat, die met zijn ritzege zijn eerste overwinning op WorldTour-niveau binnenhaalde. “Het is supermooi dat hij wint. Met een tweede en derde plaats deze week zat hij er al twee keer dichtbij.” Zelf deed de Nederlander ook goede zaken. Dankzij zijn eigen optreden steeg hij liefst dertien plaatsen in het klassement, waarin hij nu vijfde staat op 0:24 van de nieuwe leider Adam Yates.

“Voor mijzelf was het ook een goede dag”, blikte Kruijswijk terug. “Ik weet dat ik goede tijdritten kan rijden en deze vierde plaats bevestigt dat. Ik ben blij dat mijn vorm goed is en dat geeft vertrouwen naar de komende dagen en zeker richting de Tour. Jammer dat ik in de tweede etappe tijd verloor, maar we staan er nu weer prima voor richting de Alpen. Ik ben blij met hoe deze dag verlopen is.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.