Steven Kruijswijk: “Ik had een iets betere dag dan op La Planche”
foto: Cor Vos
zaterdag 13 juli 2019 om 17:59

Steven Kruijswijk: “Ik had een iets betere dag dan op La Planche”

Steven Kruijswijk kwam de achtste etappe van de Tour de France zonder kleerscheuren door. De Nederlander kwam in het groepje der favorieten binnen op de 23ste plaats. “Het was een heel zware dag, maar ik had een iets betere dag dan op La Planche. Zeker op het einde voelde ik me goed”, vertelt de kopman van Jumbo-Visma na afloop.

“Het was continu draaien en keren om vervolgens weer op en af te rijden. Ik moest de hele dag van voren blijven rijden”, gaat hij verder. “Iedereen kan honderd honderd kilometer van voren blijven rijden, maar op een gegeven moment kan niet iedereen meer dat, waardoor het voor mij steeds makkelijk werd om vooraan te komen.”

Heel even leek Kruijswijk in de problemen te komen. Met nog 35 kilometer te gaan werd de Nederlander achterin het peloton gesignaleerd. “O, dat. Wij waren op iemand van de ploeg aan het wachten die met bidonnen langs de kant zou staan, maar toen kwam Alaphilippe ten val, waardoor er een gat ontstond. Wij zaten daar achter, maar ik had die bidon nodig. Als je weet dat dat het laatste moment is, dan moet je die bidon hebben. Het was even vooruitdenken, dus er was geen paniek”, stelt Kruijswijk de mensen gerust.

“In de slotfase was het niet aan mij om het gat dicht te rijden, want Trek-Segafredo zat er ook nog bij. Op een dag zoals vandaag gaat het gewoon om veilig binnenkomen en geen tijdsverlies lijden. Dit is wel een dag die aan het einde van de Tour gaat meetellen”, eindigt de nummer zeven van het klassement.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.