Steven Kruijswijk: “Ik moest mijn ploegmaats tot kalmte manen”
foto Cor Vos
zaterdag 20 juli 2019 om 17:59

Steven Kruijswijk: “Ik moest mijn ploegmaats tot kalmte manen”

Steven Kruijswijk reed op de Tourmalet met de besten mee omhoog. In het wiel van Julian Alaphilippe kwam hij als derde over de streep. Hij verdedigde daarmee zijn derde plaats in het klassement. Sterker, hij naderde de tweede plek van Geraint Thomas tot op 0:12.

“Ik denk dat mijn niveau aardig is, ik ben tevreden”, reageerde Kruijswijk bij de NOS. “Ik kon het niet goed inschatten. Die ploegmaten van mij reden zo hard, ik heb ze tot kalmte moeten manen. Zij gingen volle bak. Toen hadden we nog klein groepje in de laatste 500 meter. Ik ben goed gefinisht.”

De Nederlander was vol lof over zijn ploegmaats; tot diep in de finale had hij George Bennett en Laurens De Plus bij zich. “De ploeg was echt zo goed. Dat is echt mooi om te zien. Eerst doen we mee met de sprints. En nu zijn we met drie bij de laatste tien op de Tourmalet. Na het wegvallen van Wout de focus op vandaag, dat is aardig gelukt.”

“Ik ga elke dag het maximale geven. Als ik zo rij dan komt dat goed. Het kan wisselvallig zijn. Als ik deze lijn doortrek. Ik mag nu vertrouwen hebben dat ik mee ga doen om het podium.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.