Steven Kruijswijk: “Niet super, maar dag goed doorgekomen”
foto: Cor Vos
donderdag 25 juli 2019 om 17:24

Steven Kruijswijk: “Niet super, maar dag goed doorgekomen”

Steven Kruijswijk wist te overleven in de eerste Alpenetappe naar Valloire, maar de Nederlander zakte wel een plekje in het algemeen klassement ter faveure van Egan Bernal. “Ik voelde me niet super, maar ik ben de dag toch goed doorgekomen”, zo vertelde Kruijswijk vlak na de finish aan de NOS.

Kruijswijk zag op de Galibier directe concurrent Bernal aanvallen, maar de kopman van Jumbo-Visma bleef zitten. “Toen Bernal ging was het alle hens aan dek. Ik kon gelukkig mee met de achtervolgers, maar ik voelde me niet super. Toch ben ik de dag nog redelijk goed doorgekomen”, zo concludeert Kruijswijk.

Ondanks het aanvallen van Bernal, bleef het echte spektakel toch uit op de flanken van de Galibier. “Het was echt een hele lastige dag. Movistar ging al vroeg op kop rijden, wat toch redelijk verrassend was. Geen enkele renner durfde echt vroeg te gaan, bang om zichzelf tegen te komen. Iedereen was gesloopt. Maar uiteindelijk was ik toch niet zo slecht als dat ik vooraf dacht.”

“Niet elke dag is hetzelfde”
“Het was wel opvallend dat Thomas demarreerde, maar hij kan echt ontzettend hard rijden voor één kilometer. Gelukkig viel hij voor de top weer stil, waardoor we weer konden aansluiten. Egan (Bernal, red) was vandaag indrukwekkend, maar niet elke dag is hetzelfde. Kijk maar naar Thibaut Pinot, die ik wel had verwacht.”

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
25 juli 2019 21:57
Rosse Stevie gaat van het podium knallen!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.