Steven Kruijswijk: “Laten zien dat vorm nog altijd goed is”
foto: Sirotti
vrijdag 7 september 2018 om 19:56

Steven Kruijswijk: “Laten zien dat vorm nog altijd goed is”

Steven Kruijswijk hield zich opnieuw knap staande in de dertiende Vuelta-rit naar La Camperona. Onze landgenoot van LottoNL-Jumbo moest weliswaar zo’n twintig seconden toegeven op Nairo Quintana en Simon Yates, maar kwam in het bijzijn van Wilco Kelderman, David De la Cruz en Rigoberto Úran als 29e over de streep.

“Dit is alles wat ik kon vandaag”, zei Kruijswijk na afloop. “Op zo’n steile klim weet ik dat er een paar renners beter zijn. Maar het was al met al een goede dag. Ik had een goed gevoel en eindigde vrij oké. Ik reed mijn eigen tempo en hield mijn tijdsverlies binnen de perken.”

“Voor de Vuelta was de grote vraag of ik nog steeds de conditie zou hebben van de Tour de France, maar ik denk dat ik vandaag heb laten zien dat mijn vorm nog altijd goed is. Als ik dit niveau kan aanhouden tot aan de rustdag, is alles nog mogelijk in de derde week. Het is zeker nog niet voorbij.”

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
7 september 2018 20:21
Benieuwd naar hem en of de kleine inzinking van Bennett eenmalig was. Met twee kopmannen in vorm kan het nog een mooie Vuelta worden. Anders zou Bennett wellicht de aanval kunnen kiezen (zo werd hij twee jaar terug ook alsnog tiende)
7 september 2018 20:39
Kelderman; ik wilde wel eens zien hoe goed ze waren
Kruijswijk ; denk dat ik wel heb laten zien dat mijn vorm nog altijd goed is
Dit is voer voor psychologen haha.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.