Steven Kruijswijk naar zowel de Tour als de Vuelta

vrijdag 22 januari 2021 om 15:52
Video

Steven Kruijswijk keert dit seizoen terug in de Tour de France. Afgelopen jaar moest de nummer drie van 2019 de ronde nog missen als gevolg van een val in de Dauphiné. Later in het jaar staat ook de Vuelta a España op zijn programma.

Kruijswijk is net als vorig seizoen, samen met Tom Dumoulin en Primož Roglič, een van beoogde kopmannen bij Jumbo-Visma voor de Tour. “Het is wederom een groot doel. Na wat er afgelopen jaar gebeurde, wil ik er weer graag bij zijn. Ik hoop dat ik de ploeg kan helpen bij het winnen van de Tour. Het was zwaar om de ronde afgelopen jaar via de televisie te moeten volgen. Maar ook al kon ik er niet bij zijn; het was een genot om de ploeg zo sterk te zien rijden.”

Afgelopen jaar zag de Nederlander zijn ploeggenoot Roglič op de voorlaatste dag van de Tour het geel kwijtraken aan Tadej Pogačar. “Je ziet dat een renner als Pogačar toch kon winnen, ook al had hij misschien niet de sterkste ploeg. Dat niet altijd de sterkste ploeg wint, moeten we in ons achterhoofd houden. De ploeg heeft in de afgelopen Tour veel geleerd en kent de punten waar zij moet verbeteren. Hopelijk kunnen we dit jaar wèl winnen.”

Niet alleen in de Tour, maar ook in de Vuelta wil Kruijswijk zijn beste vorm vinden. “Dat is ook een ronde die ik erg graag rijdt. De Olympische Spelen in Tokio? Uitgesloten dat ik daar van start ga. Ik ben immers geen eendagsspecialist. Ik heb de Spelen van Rio gereden en het is een mooi en groot evenement, maar als renner hecht ik meer waarde aan de Tour en de Vuelta. Daar zijn mijn kansen ook groter. Ik denk dat ik me beter op deze twee koersen kan richten.”

Programma flag-nl Steven Kruijswijk voor 2021
flag-es Ronde van Valencia
flag-fr Parijs-Nice
flag-es Ronde van Catalonië
flag-ch Ronde van Romandië
flag-fr Critérium du Dauphiné
flag-fr Tour de France
flag-es Vuelta a Espana
flag-it Giro dell’Emilia
flag-it GP Beghelli
flag-it Ronde van Lombardije

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.