Steven Kruijswijk pakt zijn podiumplek: “Dit is waar ik voor kwam!”

Steven Kruijswijk pakt zijn podiumplek: “Dit is waar ik voor kwam!”

foto: Cor Vos

Door
zaterdag 27 juli 2019 om 16:53

Steven Kruijswijk mag zich morgen melden op het eindpodium van de Tour de France. De Nederlandse kopman van Jumbo-Visma (ze wonnen al vier etappes) maakt het feest voor zijn team compleet, door in de laatste bergetappe te stijgen van plek vier naar plaats drie. “We hebben er alles aan gedaan, dit kon niet beter”, stelt hij tevreden vast bij de NOS.

De 32-jarige Noord-Brabander zette aan de voet van Val Thorens meteen zijn ploeg op kop om tempo te maken. Dat zorgde ervoor dat Julian Alaphilippe op tien kilometer van de meet brak. “Dit moest van heel diep komen”, vertelt De Kleerhanger. “We hebben er alles aan gedaan, dit kon niet beter. Ik zat er zo dichtbij (het podium, red.). Ik ben wel altijd hoop blijven houden en blijven vechten. Dan is het gewoon super als het lukt!”

Kruijswijk steekt ook de loftrompet op voor zijn ploeggenoten. “De jongens hebben super werk geleverd. We moesten aan de bak. Op het laatst was het nog heel zwaar. Iedereen zat op de limiet, dat was goed voor mij. Ik wist dat ik Emanuel Buchmann nog in de gaten moest houden. Het was afwachten of ik hem kon afhouden, hij was een schaduw in mijn wiel. We hebben het initiatief genomen en ik moest het gewoon afmaken vandaag. Ik ben heel blij als we morgen Parijs binnen rijden, dit is waarvoor ik kwam.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.