Steven Kruijswijk verliest tijd: “Was te verwachten”

donderdag 11 juli 2019 om 18:17
Steven Kruijswijk verliest tijd: “Was te verwachten”

foto: Cor Vos

Steven Kruijswijk was niet in staat om de beste klimmers te volgen op La Planche des Belles Filles. De kopman van Jumbo-Visma verloor in de loodzware slotkilometer meer dan een halve minuut op Geraint Thomas. “Dit was te verwachten, maar er komt nog veel aan”, zo vertelde hij na afloop aan de NOS.


Kruijswijk wist lange tijd zijn wagonnetje aan te haken, maar in de absolute slotfase ging het licht uit bij de 32-jarige klimmer. “Ik kraakte op het grind”, zo begint hij zijn verhaal. “Het was vandaag schade beperken. Julian Alaphilippe werd perfect gebracht. Toen hij ging, wist ik dat ik niet mee zou kunnen.”

De Brabander verloor uiteindelijk 35 seconden op de winnaar van vorig jaar: Geraint Thomas. “Helaas, maar zijn er nog een aantal beter. Ik doe er niet dramatisch over, aangezien er nog veel komt. Ik had een mooie voorsprong opgebouwd door de ploegentijdrit, maar ik heb nu iets ingeleverd.”

“De Tour duurt nog lang”
Kruijswijk zakt in het klassement naar plek acht. Zijn achterstand op geletruidrager Giulio Ciccone is iets meer dan één minuut. “Het is wat het is, de Tour duurt nog lang”, blijft hij strijdvaardig. De Nederlander kon in finale nog rekenen op steun van een sterke George Bennett.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.