Steven Kruijswijk: “Weer een traditioneel zware Giro”
foto: Sirotti
woensdag 31 oktober 2018 om 21:32

Steven Kruijswijk: “Weer een traditioneel zware Giro”

Volgens Steven Kruijswijk hebben de parcoursbouwers van de Giro d’Italia een ’traditioneel zware’ ronde uitgetekend. Dat zei hij vanavond in het radioprogramma Langs de Lijn En Omstreken. Onze 31-jarige landgenoot van LottoNL-Jumbo reed de Italiaanse rittenkoers al zevenmaal, maar heeft nog geen keuze gemaakt of hij in 2019 opnieuw aan de start verschijnt.

Steven Kruijswijk wierp vandaag alvast een eerste blik op het parcours van de 102e editie van de Giro d’Italia. Hoewel hij momenteel een rustperiode geniet, blikte hij op de radio alvast kort vooruit. “Het is eigenlijk gewoon weer een traditioneel zware Giro – met toch wel wat tijdritkilometers, maar ook een zware slotweek.”

Of hij na een jaar afwezigheid weer terugkeert in de Italiaanse rittenkoers, weet hij echter nog niet. “Ik reed afgelopen jaar de Giro niet, maar wel een heel goede Tour – dat smaakt ook wel naar iets om naar terug te keren. Maar ik wil ook graag naar Italië. Ik wil dus heel veel, maar uiteindelijk moet je verstandig zijn en een goede keuze maken. Wat dat gaat zijn, moeten we nog even zien.”

Mooie ritten
De zestiende rit naar Ponte di Legno met passages over de Gavia en de Mortirolo kon alvast op zijn enthousiasme rekenen. “Dat zijn wel mooie ritten, ritten waar ik echt naar uitkijk. Maar in de Tour heb je die ook… Kortom, ik weet het nog niet. Misschien rijd ik ze allebei wel, dan hoef ik niet te kiezen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.