Steven Kruijswijk: “Zal bij de ploeg vanavond een feestje zijn”
foto: Cor Vos
maandag 15 juli 2019 om 17:49

Steven Kruijswijk: “Zal bij de ploeg vanavond een feestje zijn”

Voor Steven Kruijswijk was er dubbel zoveel geluk na de tiende etappe in de Tour de France. De kopman van Jumbo-Visma pakte door de waaiers veel tijd op enkele concurrenten en zag ook nog Wout van Aert de ritzege pakken in Albi. “Hij mocht zijn kans gaan. Het is ongelofelijk dat Wout het afmaakt”, zei Kruijswijk bij de NOS.

“Ik was blij dat ik van voren zat. Het was echt een gevecht en je hoort dan dat er mannen af zijn”, aldus Kruijswijk, die tijd pakte op onder meer Thibaut Pinot en Jakob Fuglsang. Hij klimt daardoor naar de vierde plek in het algemeen klassement. “Heb ik minuten gewonnen? Dat is lekker. Het zal bij de ploeg vanavond een feestje zijn.”

Geslaagd
Slechts twee renners van Jumbo-Visma overleefden de eerste schifting van waaiers. Naast Kruijswijk was dat Van Aert. “We hadden afgesproken dat Wout zich zou sparen. Hij mocht zijn kans gaan. Je ziet in de breedte dat we super sterk zijn. We wisten dat het opliep in het laatst, dat was in Wout zijn voordeel. Na zo’n finale zit niemand meer fris en het was relatief makkelijk positie zoeken voor hem”, zegt de kopman. “De tiende rit in de Tour en de vierde ritzege. We gaan lekker de rustdag in!”

De waaiers waren een kantelpunt in de koers. “Ik heb niet meer op of om gekeken. Tony Martin heeft fantastisch werk gedaan”, legt Kruijswijk uit. “Hij reed heel de dag op kop en op tachtig kilometer heeft hij ons op een cruciaal punt naar voren gebracht. Zo’n rit en deze verschillen, een dag voor de rustdag. Dat hadden we niet verwacht. Voor de eerste tien dagen ben ik geslaagd.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.