Steven Kruijswijk gaat voor podium Tour de France, daarna Vuelta a España
foto: Sirotti
maandag 17 december 2018 om 15:19

Steven Kruijswijk gaat voor podium Tour de France, daarna Vuelta a España

Steven Kruijswijk richt zich in 2019 andermaal op de Tour de France. Hij mikt op een podiumplaats. Dat maakt de kopman van Jumbo-Visma bekend via de ploegkanalen. Daarna rijdt Kruijswijk ook de Vuelta a España. “Het podium is het ultieme doel”, aldus de Brabander.

Afgelopen seizoen eindigde de Nederlander als vijfde in de Ronde van Frankrijk, achter zijn ploegmaat Primoz Roglic. De Sloveen wordt niet genoemd in de vooruitblik op de aankomende selectie van de Tour.

Zeeman over beslissing na ‘beste seizoen ooit’ voor Kruijswijk
“Vorig seizoen heeft heel goed uitgepakt”, zegt ploegleider Merijn Zeeman over Kruijswijk. “Hij heeft een heel goed seizoen gereden op een heel hoog niveau. Zijn beste seizoen ooit. Wij geloven heel erg in zijn kwaliteiten en de manier waarop hij de ploeg kan leiden. We gaan het maximale doen om hem weer zo goed mogelijk in de Tour de France te hebben.”

Kruijswijk geeft zelf aan graag nog een keer de Giro d’Italia te willen rijden, een ronde waar de laatste jaren vaak de focus op legde. “Dit jaar was die keuze, om de Giro-Tour te combineren, niet de goede. Ik wil echt top zijn in de Tour en daarvoor moet ik de Giro laten schieten. Zeker als je de jongens ziet die we nog meer hebben, dan moet je de kansen verdelen en kijken waar je met meer mensen goed kunt zijn”, zegt Kruijswijk. “Het parcours van de Tour past mij goed en daarom is die keuze gemaakt.”

“Ik ben op zoek naar het laatste stapje om wel op het podium te komen in een grote ronde”, vervolgt de breedgeschouderde klimmer. “Dat is waar ik volgend jaar voor wil gaan. Misschien is dat stapje niet fysiek, maar wel op een andere manier. Overal waar we winst kunnen behalen, daar zijn we mee bezig.”

Groenewegen mede-kopman
Jumbo-Visma reist met twee kopmannen af naar Frankrijk. Dylan Groenewegen zal uitgespeeld worden in de massasprints, zoals dat ook het geval was in het begin van de voorbije Tour de France. De Amsterdammer, die al drie Touretappes op zijn naam heeft staan, krijgt zijn eigen ondersteuning mee. Onder meer Tony Martin behoort daartoe.

Kruijswijk krijgt in het hooggebergte zeker de ondersteuning van Robert Gesink en George Bennett.

Voorlopige selectie Jumbo-Visma voor de Tour de France 2019
flag-nz George Bennett
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Dylan Groenewegen
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-de Tony Martin


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.