Steven Kruijswijk: “Zondag weer wat proberen”
foto: Sirotti
vrijdag 31 augustus 2018 om 18:20

Steven Kruijswijk: “Zondag weer wat proberen”

Steven Kruijswijk kwam vandaag in de groep met klassementsrenners over de streep in de zevende etappe van de Vuelta a España; hij behield daardoor zijn negende plek in het algemeen klassement. De renner van LottoNL-Jumbo beaamde in een kort interview met het AD dat je de Vuelta op zulke dagen misschien niet kunt winnen, maar wel verliezen.

“Het was eigenlijk de hele dag redelijk rustig tot die finale. Het was opnieuw belangrijk om daar van voren te zitten, dus dat deden we dan ook”, blikte Kruijswijk terug. “Maar zelfs van voren gingen ze nog onderuit, dus het blijft altijd opletten; het is risico’s nemen én veilig binnenkomen. Voor mij was het verder wel een goede dag.”

Onze landgenoot was in de finale nog goed omringd – LottoNL-Jumbo had in de finale nog drie renners voorin en Floris De Tier maakte vandaag deel uit van de lange vlucht. “We hebben gewoon een heel sterke ploeg voor dit terrein. En we mogen de jongens niet vergeten die ons van tevoren op de vlakke wegen hebben afgezet. De samenwerking is top.”

Kruijswijk beaamde dat je de Vuelta in dagen als deze niet kunt winnen, maar wel verliezen. “Dat zie je aan Michał Kwiatkowski en gisteren aan Wilco Kelderman. Je moet de dagen blijven afstrepen en zonder tijdsverlies en veilig binnenkomen, en tijd pakken wanneer het kan. De etappe van zondag is een mooie mogelijkheid. Als de benen goed zijn, kunnen we weer wat proberen.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
31 augustus 2018 18:26
Sommigen vinden het gezeur. Ik denk het tegenovergestelde( bv ti raleigh). De prettige sfeer in een team is echt een stimulerend element! Go TLJ!
    31 augustus 2018 19:06
    Kost geen energie maar levert energie op. Vraag maar aan Wout van Aert.
31 augustus 2018 19:52
Ik denk, dat 't leuk gaat worden zondag a.s. Kruijswijk en Bennett mogen 't laten zien.
TLJ doet 't goed in de Vuelta. Met Kuss erbij is 'team een stuk sterker geworden.
31 augustus 2018 20:22
TLJ rijdt inderdaad heerlijk en ik hoop dat ze zo doorgaan.
31 augustus 2018 20:38
Volgens mij stond er een deur open tijdens het interviewtje.
1 september 2018 06:58
Er werd verteld dat er bij Suneeb geen teamspirit en goeir sfeer is. Dat vind ik gezeur.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.