Stevige concurrentie voor Deceuninck-Quick-Step in strijd om Philippe Gilbert

Door , vrijdag 14 juni 2019 om 07:00
Stevige concurrentie voor Deceuninck-Quick-Step in strijd om Philippe Gilbert

©Cor Vos

De kans op een verlengd verblijf van Philippe Gilbert bij Deceuninck-Quick-Step is zeker niet uitgesloten, maar er zijn wel kapers op de kust. Zo bereikte ons gisteren het nieuws dat vooral Cofidis achter de diensten van de 36-jarige Waal hengelt.

Dat Cofidis in 2020 naar de WorldTour wil,  werd ons eerder al bevestigd vanuit de entourage van het team. De Fransen willen hun kandidatuur kracht bijzetten met het aantrekken van extra kwaliteit. Zo heeft teammanager Cédric Vasseur zijn oog laten vallen op Philippe Gilbert, het voorbije voorjaar winnaar van Parijs-Roubaix. Eén kleine ‘maar’: Gilbert is voor Cofidis prioriteit nummer… twee. Vasseur onderhandelt namelijk eerst met een andere – niet nader genoemde – topper.

Naast Cofidis zijn uit Franse hoek ook Arkéa-Samsic en Groupama-FdJ geïnteresseerd in de voormalige wereldkampioen. Bij het team van Marc Madiot was Gilbert in het verleden overigens al aan de slag. Hij debuteerde er in 2002 als stagiair en werd er in 2003 neoprof. Hij bleef bij FdJ tot eind 2008, toen hij naar Silence-Lotto verhuisde.

En er is uiteraard ook nog Deceuninck-Quick-Step, Gilberts huidig team. De twee partijen werken sinds 2017 in de beste verstandhouding samen en als het van Patrick Lefevere afhangt, hoeft daar ook na 2019 geen einde aan te komen. Opties genoeg voor Philippe Gilbert om een laatste keer een tweejaarscontract te ondertekenen. Maar die handtekening moeten we de eerstvolgende dagen dus nog niet verwachten.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.