Stig Broeckx na MTB-rit: “Op de koersfiets is mijn volgende doel”
maandag 19 november 2018 om 11:11

Stig Broeckx na MTB-rit: “Op de koersfiets is mijn volgende doel”

Afgelopen weekend deelde Stig Broeckx via zijn Instagram dat hij op de mountainbike een rit van veertig kilometer had gemaakt. “De volgende keer rijd ik met mijn koersfiets”, klonk Broeckx enthousiast bij Studio Brussel.

Studio Brussel had Broeckx uitgenodigd om hem een ster uit te reiken voor zijn doorzettingsvermogen in zijn revalidatie.

Broeckx kwam twee jaar geleden ten val in de voorlaatste etappe van de Baloise Belgium Tour. Hij botste op 28 mei 2016 met twee motoren die het peloton wilde inhalen. Broeckx raakte daarna in coma door ernstige verwondingen aan zijn hoofd. Eind december 2016 raakte hij uit zijn coma en sindsdien is hij aan het revalideren.

Zijn revalidatie verloopt stap voor stap. “Die veertig kilometer op de mountainbike deed me heel veel deugd”, aldus Broeckx. “De volgende keer wil ik op mijn koersfiets stappen, dat is mijn volgende doel.”

Dat de Belg nu weer kan fietsen is een enorme stap voorwaarts, gezien wat hij allemaal opnieuw moest leren. “Stappen, praten, heel veel”, somt hij op waar hij vandaan komt.

Of Broeckx nog altijd het wielrennen volgt? “Ja, ik voel nog heel veel liefde voor het wielrennen”, aldus de voormalig Lotto Soudal-renner.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.