Stig Broeckx plant eigen herstel: “Volgend jaar weer mijn rijbewijs halen”
foto: Instagram Stig Broeckx
zaterdag 1 december 2018 om 19:12

Stig Broeckx plant eigen herstel: “Volgend jaar weer mijn rijbewijs halen”

Op 28 mei 2016 belandde Stig Broeckx in een maandenlange coma toen hij werd aangereden door een motard in de Ronde van België. Tweeënhalf jaar later zet de Belg grote stappen in zijn herstel. In Het Nieuwsblad doet Broeckx zaterdag zijn verhaal: “Ik hoop niet, ik plan. Volgend jaar wil ik ook weer mijn rijbewijs halen. Ik weet dat het gaat lukken.”

Twee weken geleden maakte de Belg voor het eerst weer een rit op de mountainbike. “Dat gevoel was onbeschrijflijk, het plezantste dat er is, dat gevoel van vrijheid”, vertelt Broeckx. “Ik had bij het op- en afstappen nog wat hulp nodig. De liefde voor de fiets was meteen weer terug, alsof mijn lichaam wist: dit is iets wat ik vroeger goed kon.”

Of Broeckx ooit nog zal koersen? “Als ik heel eerlijk ben, dat denk ik niet. Toen ik uit de coma kwam, woog ik nog maar 45 kilo. Dat werden er uiteindelijk 88 omdat ik alles at wat ik tegenkwam. Tegenwoordig weeg ik weer 73 kilo na veel gesport en gedieet te hebben. Dit geeft wel aan van hoever ik kom”, beschrijft hij realistisch. “Dus koersen? Nee, dat wordt lastig. Onmogelijk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.