Stijn Siemons pakt de Belgische titel voor elites zonder contract
foto: Cor Vos
zaterdag 17 oktober 2020 om 14:41

Stijn Siemons pakt de Belgische titel voor elites zonder contract

Stijn Siemons is de nieuwe Belgische kampioen voor elites zonder contract. Na een wedstrijd over 144 kilometer bleef hij in Lokeren zijn ploeggenoot Timothy Stevens en Benjamin Verraes voor aan de streep.

Jochen Deweer, Jannes Valvekens en Nick Vlamynck animeerden de eerste ronden door voor het peloton uit te rijden, maar in de derde ronde kwam alles weer bij elkaar. Vervolgens sloegen Han Devos, Joren Segers en Niels Merckx de handen in elkaar en zij pakten veertig seconden. Segers werd in de zesde ronde ingelopen door het peloton, terwijl een ronde later de overgebleven twee vluchters versterking kregen van enkele nieuwe krachten.

De groep werkte goed samen, maar in de laatste ronde zat het peloton de aanvallers toch op de hielen. De ontsnapping brak uit elkaar en uiteindelijk ontstond een nieuwe kopgroep met negen man. Hoewel het verschil klein was, kwam daaruit de nieuwe Belgische kampioen voor elites zonder contract. Uiteindelijk haalde Stijn Simons van Acrog-Tormans het, voor zijn ploeggenoot Timothy Stevens en Benjamin Verraes van Borgonjon-Dewa Sport.

Op zaterdagmiddag wordt het Belgisch kampioenschap voor beloften afgewerkt.

flag-be BK wielrennen in Lokeren 2020
Uitslag elite zonder contact
flag-nr1 flag-be Stijn Siemons (Acrog-Tormans) 144 km in 3u08m38s
flag-nr2 flag-be Timothy Stevens (Acrog-Tormans) z.t.
flag-nr3 flag-be Benjamin Verraes (Borgonjon-Dewa Sport) z.t.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.