Stijn Vandenbergh: “Eigenlijk met de verkeerde ontsnapt”
zaterdag 23 februari 2013 om 17:27

Stijn Vandenbergh: “Eigenlijk met de verkeerde ontsnapt”

Vandenbergh Stijn

foto: Sirotti

Stijn Vandenbergh kan terugkijken op een goede dag in de Omloop Het Nieuwsblad, maar de Belg moest in de sprint zijn meerdere erkennen in vluchtgenoot Luca Paolini. “Op het einde van zo’n zware koers weet je maar nooit of je toch nog een kans hebt, maar Paolini heeft meer ervaring en meer explosiviteit”, stelt Vandenbergh na afloop tegenover Het Nieuwsblad.

“Ik voelde me zeer sterk vandaag en heb een paar keer de forcing gevoerd. Paolini aarzelde eerst nog toen we weg waren om mee te werken tot het zeker was dat we voorop bleven. Wellicht vermoedde hij dat Chavanel zou demarreren als we opnieuw gegrepen werden en dan moest hij opnieuw klaar zijn om mee te springen.”

“Maar in de finale werkte Paolini wel goed mee”, vervolgt Vandenbergh. “Ik wist dat hij de snelste was van ons twee. Ik was eigenlijk met de verkeerde ontsnapt. Ik heb nog gehoopt op het einde te kunnen wegrijden op de laatste kasseistrook maar hij zat direct weer in mijn wiel. ik was toen ook al wat vermoeid”, besluit de nummer twee van de Omloop Het Nieuwsblad.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.