Stijn Vandenbergh herinnert zich niks meer van val: “Zwart gat van twee weken”
dinsdag 13 juni 2017 om 11:57

Stijn Vandenbergh herinnert zich niks meer van val: “Zwart gat van twee weken”

De koers is nog even ver weg voor Stijn Vandenbergh. De Belg is nog altijd herstellende van een zware val in de Vierdaagse van Duinkerke. In de openingsrit was hij op 9 mei het grootste slachtoffer van een massale val. Met spoed werd hij afgevoerd naar de intensive care van het ziekenhuis in Valenciennes met een zware hersenkneuzing en een ribbreuk.

In Het Nieuwsblad blikt de renner terug op het voorval. “Ik heb geen nare herinneringen. Dat kan ook niet. Ik heb een zwart gat van twee weken. Tot vorige week wist ik niet wat ik de dag ervoor had gegeten.”

Vandenbergh verbleef vijf dagen in het Franse ziekenhuis voordat hij kon worden overgeplaatst naar het ziekenhuis van Kortrijk. Inmiddels is duidelijk dat hij geen blijvende hersenschade heeft overgehouden aan de val. “Tot 11 juli ben ik nog werkonbekwaam. Op 5 juli onderga ik een controlescan en heb ik een gesprek met de neurochirurg om te weten of ik de trainingen mag hervatten. Ik zal in totaal twee maanden out zijn geweest.”

“Ik hoop na twee maanden trainen de achterstand te hebben ingehaald en zo in september nog wat te kunnen koersen. De Vuelta zal niet lukken, maar met enkele kleinere koersen ben ik al tevreden. Mijn voorjaar viel in het water door een longontsteking. Ik heb mijn nieuwe ploeg nog niks kunnen tonen. Ik wil mezelf en de ploeg bewijzen dat ik nog een goeie coureur ben.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
13 juni 2017 11:59
Ja dat is wel een heel zuur seizoen voor deze grote motor strijkplank. Hopelijk zien we hem volgend jaar wel in volle glorie voor zichzelf in de klassiekers.
13 juni 2017 12:58
Gelukkig geen blijvende schade. Alle pijlen kunnen nu wel op volgend seizoen gericht worden lijkt me.
13 juni 2017 13:17
Als je het volledige artikel leest, komt het toch wel een stuk heftiger binnen. Vraag me af of hij wel helemaal de oude kan worden...
13 juni 2017 21:42
Gek inderdaad. Ik las het originele artikel ook als een val met erg en blijvende gevolgen. Deze samenvatting van wf komt dat er juist niet uit.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.