Stoelendans bij Tarteletto-Isorex richting 2020
foto: Cor Vos
maandag 16 september 2019 om 15:56

Stoelendans bij Tarteletto-Isorex richting 2020

Nationaal Peter Bauwens, teammanager van het continentale Tarteletto-Isorex wil een frisse wind door zijn ploeg laten waaien. Nadat hij eerder dit jaar al afscheid nam van Kirill Pozdnyakov, Arne De Groote, Jelle Mannaerts en Floris Gerts, worden eind dit jaar nog minstens zeven renners van de loonlijst geschrapt. “Ik speur de markt af om hen te vervangen”, geeft Bauwens mee.

De vertrekkers: “Tijd voor nieuw bloed”
Er in 2020 zeker niet meer bij in het geelblauwe shirt: de broers Abram en Michiel Stockman, David Boucher, Bryan Boussaer, Jelle Cant, Jordi Van Dingenen en Polychronis Tzortzakis.

Jordi Van Dingenen en Jelle Cant houden de eer aan zichzelf en beginnen te werken. Bauwens motiveert waarom de samenwerking met de anderen wordt stopgezet. “Boussaer weegt wat te licht op continentaal niveau. David Boucher zegt al een tijdlang dat hij een punt achter zijn carrière wil zetten, maar beslist nu toch dat hij verder wil. De broers Stockman hebben dit seizoen geen progressie gemaakt. En aan Tzortzakis hebben we amper iets. Die is voortdurend op pad met de nationale Griekse ploeg. Tijd voor nieuw bloed.”

Zes semi-profcontracten
Wie zeker wel mogen blijven: Elias Van Breussegem, Thomas Joseph, Maxime Vantomme, Julien Van Den Brande (foto) en Jonas Goeman. Voorlopig in beraad: Niels De Rooze. En met de Albanese kampioen Ylber Sefa is er bijna een akkoord. “Dat zouden er in totaal zeven zijn”, telt Bauwens hardop. “Ik streef naar veertien renners in 2020, dat betekent dus dat er ruimte is voor zeven nieuwkomers. Van die veertien zullen er zes een semi-profcontract krijgen.”

Bauwens ontkent dat hij een stap terug zet. “Niets is minder waar. Oké, we gaan van 18 naar 14 renners, maar daar moet je ook nog de veldrijders meetellen. Momenteel heb ik elf crossers, waarvan de meeste een overeenkomst hebben tot eind februari 2020. Daar wil ik er ongeveer zes van overhouden, zodat Tarteletto-Isorex in 2020 toch een twintigtal renners/veldrijders telt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.